ACNEWS

Óriási botrány! Nem engedték Orbán Viktort a színpadra a brüsszeli konferencián

Orbűán Viktor / Fotó: Shuttestock
Orbűán Viktor / Fotó: Shuttestock
A belga rendőrség vetett véget a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának, amin Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott volna.
Hirdetés
Ad image

A Politico hírei szerint a brüsszeli rendőrség véget vetett a NatConnak, azaz a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciának. Itt mondott volna beszédet Orbán Viktor mellett Suella Braverman volt brit belügyminiszter, illetve a brexit egyik élharcosa is, Nigel Farage. A beszámolók szerint a rendfenntartók két órával a rendezvény kezdete után érkeztek meg az európai negyed közelében lévő helyszínre. A közrend megzavarása hivatkozva megszakították a rendezvényt. Nigel Farage, korábbi EP- képviselő beszéde 11 órakor kezdődött volna, azonban amikor a színpadra lépett a rendőrség megzavarta a konferenciát. Elmondása szerint szörnyű volt, amit a hatóságok a rendezvényen műveltek.

„Ez olyan, mint egy bádogdiktatúra. Technikai okokat próbáltak felhasználni arra, hogy a politikai érveiket hangoztassák. Azt mondták a tulajdonosnak, ha nem állítja le a rendezvényt, akkor lekapcsolják az áramot” – mondta Frank Füredi, az MCC Brussels ügyvezető igazgatója. A rendőrség közel két órával később újra megjelent a rendezvényen, hogy átadják a konferencia szervezőinek a hivatalos parancsot, miszerint az eseménynek véget kell vetni. A felelősök mindössze 15 percet kaptak arra, hogy elolvassák és aláírják a háromoldalas dokumentumot. A rendezvény beszüntetésének okaként azt jelölték meg, hogy délután 5 órakor lesz egy ellentüntetés. A rendőrség pedig nem tudja megvédeni a szólásszabadságot ezen a rendezvényen.

Az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt a Facebook-oldalán.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés