ACNEWS

Óriási örökséget hagyott maga után Franz Beckenbauer

Beckenbauer Fotó: képernyőkép youtube.com/watch?v=AOq70ksEuDM
Beckenbauer Fotó: képernyőkép youtube.com/watch?v=AOq70ksEuDM
A vasárnap elhunyt Franz Beckenbauer rengeteg pénzt hagyott az örököseire. Ennek nagy részét a profi labdarúgástól való visszavonulása után gyűjtötte össze.
Hirdetés
Ad image

Tart a gyász a német labdarúgás kiemelkedő alakja, Franz Beckenbauer halála miatt. Hatalmas az öröksége. A pályán, de azon kívül is. Mindenekelőtt úttörő volt a nevének marketingjében. Miután 1976-ban a Bayern Münchentől a Cosmos New Yorkhoz igazolt, hároméves szerződést írt alá, közel hétmillió dolláros megafizetéssel. Ezzel az akkori abszolút legjobban keresők közé tartozott – írja a blick.ch.

Becslések szerint 160 millió eurós vagyonának nagy részét aktív pályafutása után halmozta fel. DFB (Német Labdarúgó Szövetség) edzőjeként 1984-1990 között több, mint egymillió márka éves fizetést kapott. Később DFB-alelnöki, Uefa- és FIFA-bizottsági tisztségekben is ‘aranyra’ lelt. Emellett számos üzletet kötött médiavállalatokkal, szponzorokkal és világcégekkel. Több mint 30 éven át reklámozott az Adidasnak és az Erdinger Weissbiernek. Beckenbauer többek között a Mercedes, a Mitsubishi és a Deutsche Post számára is kamera elé állt.

Végül még az 500 leggazdagabb német közé is bekerült. Vagyonát ma már fia, Thomas cége kezeli. Beckenbauer vagyonához tartozik még egy salzburgi luxusingatlan, egy kitzbüheli ingatlan, amely közvetlen kapcsolódik a sípályához, valamint több ház, lakás és egy nagy járműpark. Beckenbauer háromszor volt házas. Öt gyermek maradt utána.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés