ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Óriásit tévedtek a tudósok: mégsem zöldek az idegen élőlények

Hirdetés
Ad image

Mindannyian abban a hitben éltük le az életünket, hogy az űrlények kis zöld – vagy legalábbis szürkészöld – lények hatalmas csészealjakkal. Az elmélet azzal magyarázható, hogy az idegenek klorofilt termelnek, amely oxigént bocsát ki. Azonban az idegenvadászok most úgy gondolják, hogy ez egy hatalmas hiba lehet. Az ufók ugyanis valószínűleg lila színűek lehetnek inkább.

A DailyStar által szemlézett friss kutatás ezt azzal indokolja, hogy nem a növények, hanem a baktériumok színét vették át. Ennek segítségével alakítják át a napfényt energiává. Az alien-tudósok szerint ugyanilyen színű baktériumokat találhatnak olyan távoli bolygókon, amelyek a Napnál kisebb, halvány vörös csillagok körül keringenek. A probléma mindössze az, hogy a legtöbb teleszkóp jelenleg úgy van kitalálva, hogy zöld pigmenteket keressen a világűrben. Azaz át kell kalibrálni őket, hogy a zöld mellett lilát is keressenek.

A tanulmány társszerzője, Lisa Kaltenegger, a New York-i Cornell Egyetem munkatársa elmondta, hogy a tanulmány célja, hogy „létrehozzunk egy adatbázist az élet jeleiről. Tehát vegyék észre azt is, ha nem pontosan úgy néz ki a jelenség, mint amivel nap mint nap találkozunk. A lila baktériumok bámulatos körülmények között képesek túlélni, így könnyen elképzelhető, hogy a világegyetemben is felbukkannak.”

Az az ősrégi teória, miszerint az idegenek zöld emberkék formájában jelennek meg, szintén nem a fantázia szüleménye. Miután a Föld az egyetlen bolygó, amiről tudjuk, hogy van rajta élet, ebből indultak ki a tudósok. Azaz a mi bolygónkat használtak útmutatóként. Az emberi életet az oxigéntermelő fotoszintézis tartja fenn, amiért a zöld pigmentek felelnek. Azaz a klorofil. A mikroorganizmusok azonban 2,4 milliárd évvel ezelőttig a napfényt egy retinal nevű, lilás színű molekula segítségével hasznosítva termeltek anyagcsere-energiát – ennek eredete valószínűleg megelőzte a klorofillt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés