ACNEWS

Őrjöngenek az utasok a Volánbusz helyjegye miatt

Fotó: Wikipedia/Soos Botond
Fotó: Wikipedia/Soos Botond
Az indulatokat az váltotta ki, hogy szeptembertől, a Budapestről induló és Budapestre érkező buszoknál bevezették a helyjegyes rendszert.
Hirdetés
Ad image

Az új szabály átírta az eddig megszokott felszállási rendet, az utasok pedig dühösek a helyjegy bevezetése miatt. Sokan nem fogadják el, ha a buszjegyüket potyára vennék meg a megtelt helyek miatt. „Na azt, hogy van jegyem, és nem visznek el, és ezzel bukom a jegy árát, azt biztosan nem hagynám. Ilyen nincs. Teljességgel kizárt – nyilatkozta dühösen egy utas az economx-nek. – Akkor az a busz nem megy sehova, az tuti. Odafekszem a kerekei közé. Hogy se előre, se hátra ne tudjon menni, vagy valami, és rendőrt hívok, meg a sajtót. Természetesen folyamatosan rögzíteném a történetet. Egyszerűen ilyen nincs. Ez milyen beteg már. Vásárolok egy szolgáltatást, ami nem teljesül, és még én bukom a pénzem? A világon nincs ilyen.”

Lehetőség, de erősen ajánlott

Mint a lap megírta, a Volánbusznál bekövetkezett változások után az az általános tévhit alakult ki, hogy kötelező a helyjegy vásárlása a buszokra. Dacára annak, hogy a társaság többször is elmondta: ez csupán egy lehetőség, habár az erősen ajánlott is. Vélhetően félrecsúszott a kommunikáció, ezért nem ment át egyértelműen. Van, aki szerint az új rendszer egy burkolt áremelés, míg akad, aki szerint nemhogy az új rendszerrel, de a régivel sincs tisztában a többség. A portál Facebook oldalán a kommentelők között is heves vitát gerjesztett a hír. Van, aki cinikusan csak annyit írt, hogy ez is egy életszerűtlen és agyatlan intézkedés, amolyan hungarikum.

300 forintba kerül a helyjegy

Többen úgy vélték, hogy azok, akik ingyen utaznak, illetve akik 65 év felettiek, a helyjegyet is megvásárolhatnák 0 forintért. Mint ismert, szeptember elsejével a MÁV applikációban is lehetőség van előre online megváltani a helyjegyet a Volánbusz távolsági járataira. Ez a szolgáltatás korábban elérhető volt a Volánbusz honlapján keresztül, ám ezen felül is kiegészítő jegyet kellett a távolsági autóbuszokra. Idén ősztől ez annyiban változott, hogy egységesen 300 forintra maximalizálták a buszokon a helyjegyek árát.  A kiegészítő jegyeket pedig eltörölték.

„A büdös k**** anyátokba evvel a helyi jeggyel komolyan mondom tiszta szégyen magyarországnak az is aki ezt kitalálta hogy r…n ki a bele” – dühöngött F.-né

„FEL VAGYOK HÁBORODVA! Ezen gondolkodom én is,ha van jegyem,de nincs helyjegyem,akkor lemaradhatok a buszról? Hogy lehet így utazást tervezni? A vonaton megértem ha helyjegy kell a biztos ülőhelyhez, de a vonatról nem marad le az ember. Így viszont a buszról lemaradhat! Mert nem állítanak be annyi buszt hogy mindenki odaérjen ahova jegye van,vagy utazni szeretne. Úgy rúgnám ki azt aki ezt kitalálta…” – szólt hozzá Erika.

„És kizárnak az utazásból olyanokat,akiknek van érvényes bérlete!!Amiért fizettek!Jogilag ez milyen megítélés alá esik?Megveszi valaki a bérletét,amivel nem biztos,hogy utazhat!!Piszkálja már meg valaki,hogy ez törvényesnek minősül-e!!” – szólt hozzá Judit.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés