ACNEWS

Orosz és kínai hadihajók futnak ki a Japán-tengerre a Vosztok-2022 hadgyakorlat keretében

A Japán-tengeren fog manőverezni a Vosztok-2022 stratégiai hadgyakorlat keretében Oroszország és Kína hadiflottája - közölte Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes hétfőn a Moszkvában  akkreditált külföldi katonai attasékkal.

Hirdetés
Ad image

A Japán-tengeren fog manőverezni a Vosztok-2022 stratégiai hadgyakorlat keretében Oroszország és Kína hadiflottája – közölte Alekszandr Fomin orosz védelmi miniszterhelyettes hétfőn a Moszkvában  akkreditált külföldi katonai attasékkal.

Fomin szerint az orosz Csendes-óceáni Flotta és a kínai Népi Felszabadító Hadsereg Haditengerészete a Japán-tenger északi és középső részén, valamint az Ohotszki-tengernél, a partközeli vizekben gyakorolja majd az együttműködést, egyebek között a szárazföldi erők támogatását az orosz távol-keleti Tengermellék régiójában, valamint a tengeri kommunikációs vonalak és tengeri gazdasági tevékenységi területek védelmét.

A helyettes tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Vosztok-2022 hadgyakorlat védelmi jellegű, és nem konkrét államok és katonai szövetségek ellen irányul. Mint mondta, a gyakorlat koncepciójának kidolgozásakor elsődleges szempont volt, hogy a csapatok lépésről lépésre tekintsék át a lehetőségeket Oroszoroszország és szövetségesei katonai biztonságának biztosítására a keleti katonai körzet felelősségi övezetében.

A Vosztok-2022-t szeptember 1-től 7-ig tartják az Oroszországi Föderáció fegyveres erői vezérkari főnökének felügyelete alatt a keleti katonai körzetben, a gyakorlat az orosz fegyveres erők idei felkészítésének utolsó szakasza lesz.

A gyakorlaton több mint 50 ezer katona, több mint ötezer fegyver és haditechnikai eszköz, köztük 140 repülőgép, 60 hadihajó, naszád és ellátóhajó vesz részt.

A koalíciós csapatcsoportosulások részeként a gyakorlatokon részt vesznek a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete és a Sanghaji Együttműködési Szervezet tagállamai és más partnerországok parancsnokai, katonai kontingensei és megfigyelők operatív csoportjai. A hivatalos felsorolásban Algéria, Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Kína, Laosz, Mongólia, Nicaragua, Szíria és Tádzsikisztán szerepel. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés