ACNEWS

Részeg orosz katonák gyújtották fel a templomot

Ukrajnában harcol az afgán veteránból lett magyar bérgyilkos Fotó: illusztráció Pixabay
Ukrajnában harcol az afgán veteránból lett magyar bérgyilkos Fotó: illusztráció Pixabay
Az oroszországi Nyizsnyij Novgorod régióban egy nagy kiképzőközpont szerződéses katonái az őket befogadó faluban, megtámadták az embereket és felgyújtották az épületeket.
Hirdetés
Ad image

Az oroszországi Nyizsnyij Novgorod régióban található Mulino a katonák egyik fő kiképzőközpontja, ahonnan Vlagyimir Putyin számos újonnan besorozott katonája indul. A beszámolók szerint a katonák viselkedése olyan rossz, hogy a helyiek még a Nyizsnyij Novgorod-i kormányzót is megkérték, hogy ne engedje el a katonákat a bázisukról.

Áprilisban a helyiek arra panaszkodtak, hogy a Nagy Mártír György templomát a sorkatonák felgyújtották. Állítólag két részeg katona éjszaka belopózott a templomba, majd az oltár ’rejtélyes módon’ kigyulladt. Az egyik katona állítólag annyira részeg volt, hogy nem ébredt fel, és a tűzben meghalt.

„Eljöttünk az istentiszteletre a Nagyboldogasszony napján, és a templom eltűnt. Az istentisztelet este az utcán ért véget” – mondta Szvetlana, egy mulinói helybéli.

Abbas Ali, egy taxisofőr júniusban beleegyezett, hogy a kiképző táborból fiatal katonákat vigyen egy közeli város szaunájába. A fuvar során elvesztette egy ujját…

A katonák akkor lettek dühösek, amikor egy jávorszarvas kiugrott az útra, és agancsával nekiment az autónak, összepiszkítva az első ülésen ülő ittas katona egyenruháját. Ezután még megálltak, hogy vegyenek egy újabb üveg vodkát, az autót az erdőbe irányították, majd a sofőrt kirángatták – írja a DailyStar.

„Könyörögtem ezeknek a katonáknak, mondtam nekik, hogy vannak gyerekeim, családom. Nincs nálam semmi, menjünk vissza a faluba, mindent megtérítek. Megragadott egy kést és azt mondta: az ujjad vagy az életed? Azt mondtam: az ujjam, természetesen. Rátette a kisujjamat egy rakás farönkre, és levágta”- mondta az 50 éves férfi, aki emellett bordatörést, agyrázkódást, tüdősérülést és többszörös vérömlenyt szenvedett. A taxisnak azt mondták, hogy megölik, ha feljelenti őket. A négy férfit végül letartóztatták, de csak rablással vádolták meg őket.

A megvadult katonák problémája olyannyira elfajult, hogy a nők és a gyerekek félelmükben már nem igazán merészkednek ki sötétedés után az utcára. A helyiek a katonák szigorúbb ellenőrzését követelik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés