ACNEWS

Botrány lesz: Zelenszkij egy asztalhoz ül Lavrovval

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma nyílt vitát tart Ukrajnáról. A két hadviselő fél legmagasabb rangú képviselői találkoznak: Zelenszkij és Lavrov.
Hirdetés
Ad image

Szerdán az ENSZ Biztonsági Tanácsa New Yorkban ülést tart az ukrajnai béke és biztonság fenntartásáról. Robbanásveszélyes konfrontációra kerülhet sor: Az ülésre várják Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és Szergej Lavrov orosz külügyminisztert is.

A nyílt vitaformátumú ülésen nemcsak a Biztonsági Tanács 15 tagja, az öt vétóhatalom és a tíz nem állandó tag, hanem más ENSZ-országok is részt vesznek. Elméletileg még az is elképzelhető, hogy Joe Biden meglepetésszerűen megjelenik. Az amerikai elnök azonban valószínűleg csak külügyminiszterét, Antony Blinkent küldi, és csütörtökön a Fehér Házban fogadja Zelenszkijt.

Zelenszkij a háború kezdete óta először jelenik meg hivatalos küldetésen az ENSZ Biztonsági Tanácsában, az ENSZ leghatalmasabb testületében. A vita délután kezdődik, és várhatóan késő estig tart. Zelenszkijnek és Lavrovnak ott is meg kellene magyaráznia, miért utasítják el jelenleg a béketárgyalásokat – írja a blick.ch.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés