ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Félmillió dollárt kapott az áruló helikopterpilóta

Hrivnya Fotó: Pixabay
Hrivnya Fotó: Pixabay
Mint emlékezetes, egy orosz katonai pilóta Harkiv régióban leszállt M-8-as helikopterével, és megadta magát az ukránoknak. Társait meg kivégezték.
Hirdetés
Ad image

Az ukrán média napok óta egy 28 éves helikopterpilótáról zengedez, aki augusztus végén átállt. Igaz, a két kísérőjét leszállás után agyonlőtték, mert ők nem akartak árulóvá válni. Szép történet ugye, de nincs vége.

Az orosz Júdás most megkapta jutalmát: 463 ezer eurót (közel 180 millió forintot), melyet hrivnyában fognak kifizetni.

Andrij Juszov, a katonai hírszerzés szóvivője így beszélt: „Ukrajna demokratikus jogállam. Teljesítjük saját kötelezettségeinket és a nemzetközi jogot. Ezért még egyszer: azok az oroszok, akik nem akarnak háborús bűnösökké válni, kérem, adják meg magukat, álljanak át az ukrán oldalra, és védjék meg saját becsületüket és lelkiismeretüket, harcoljanak Putyin rezsimje ellen” – mondta, aki azt is elárulta, hogy a titkosszolgálat egy hosszas különleges művelet során vette rá a fiatalembert a disszidálásra.

A dezertált pilóta elmagyarázta szökésének okait, és hangsúlyozta, hogy saját akaratából adta fel magát. Maxim Kuzminov egykori bajtársait is felszólította, hogy kövessék őt. „Ha azt teszitek, amit én tettem, nem fogjátok megbánni. Életetek végéig gondoskodni fognak rólatok. Munkát kaptok, ahol csak akartok. Felfedezitek majd a színek világát” – hangsúlyozta a 28 éves férfi. A legénység két beavatatlan tagját, akik meg akarták akadályozni őt a régóta tervezett akció végrehajtásában, kivégezték.

Ukrajnának van egy hivatalos listája a katonai felszerelésekre vonatkozó prémiumokról, amelyeket az orosz katonák kaphatják: egy tankért például 100 ezer amerikai dollár jár – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés