ACNEWS

Most jött: szökött oroszlán kóborol a belvárosban -videó

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A ragadozó macska keltette pánik miatt, a rendőrség arra kéri a lakosokat, hogy maradjanak otthon. A keresése még mindig tart.
Hirdetés
Ad image

Nagyszabású akció van Berlin és Potsdam között. Csütörtök reggel ugyanis elszabadult egy vadállat, melyet keres a rendőrség. A hatóságok kora reggel figyelmeztették a Berlin déli részén fekvő Kleinmachnow, Teltow és Stahnsdorf lakosait, hogy ne hagyják el otthonaikat. Reggel 8 óra körül a veszélyzónát kiterjesztették Berlin Zehlendorf, Steglitz és Neukölln városrészére is. A rendőrség hangosbemondókon keresztül is figyelmeztetett. A helyi hatóság szóvivője megerősítette, hogy valószínűleg egy oroszlán. Az éjszaka folyamán két rendőrségi helikopter is részt vett a keresésben.

Egyelőre nem világos, honnan származik a vadállat. „A régióban egyetlen állatkertből vagy cirkuszból sem hiányzik egy ilyen állat” – mondta a szóvivő. Állatkerteket, állatkerteket, cirkuszokat és állatvédelmi intézményeket ellenőriztek – eredménytelenül. Állatvédelmi szakembereknél nyugtatófegyverek is vannakk. Amennyiben az állatot megtalálnák, lehetőség szerint elaltatnák és átadnák az állatvédőknek.

A Potsdam-Mittelmark kerület szóvivője azt mondta, hogy egyelőre nem tudni, mi lesz az állattal. Ha megtalálják, akkor döntenek arról, hogy elaltatják vagy lelövik. Az oroszlánlány állítólag egy vaddisznót is megölt már. Kleinmachnow önkormányzata a keresési művelet ellenére nyitva tartja a különböző intézményeket. Az óvodák nyitva vannak, de a gyerekek nem mehetnek ki a kertbe. A piaci kereskedőknek azt tanácsolták, hogy ne állítsanak fel standokat – írja a blick.ch.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés