ACNEWS

2024. September 27.   |   Adalbert napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Oroszország bárki ellen bevetheti már az atomot

Putyin elnök kamerák előtt beszélt arról, hogy hogyan változtatják meg az ország nukleáris doktrínáját.
Hirdetés
Ad image

A változtatásokat haladéktalanul – elnöki rendelettel – fogadják el, és az aláírást követően azonnal hatályba lépnek. A téma tehát aktuális, mondhatni, forró.

Mostantól nukleáris fegyvereket lehet bevetni a nem nukleáris fegyverrel rendelkező államok ellen is, ha azok egy ’nukleáris állam segítségével agressziót folytatnak Oroszország ellen’. Orosz elemzők szerint: megsemmisült az a kiskapu, amely lehetővé tette a nyugati hatalmak számára, hogy proxy módban harcoljanak Oroszország ellen. A háborút segítő felek nem „bújhatnak” el.

„A dokumentum frissített változatában az Oroszország elleni agressziót, amelyet bármely nem nukleáris állam folytat Oroszország ellen, de egy nukleáris állam részvételével vagy támogatásával, közös támadásuknak javasoljuk tekinteni az Orosz Föderáció ellen” – mondta Vlagyimir Putyin.

Jelentősen kibővült a nukleáris fegyverek alkalmazásának lehetősége repülőgépek, rakéták és drónok támadásaira válaszul. És nem csak a nukleáris fegyverek hordozóiról van szó. Oroszország most már a légi határaink tömeges átlépésére irányuló bármilyen kísérletre válaszolni tud – írja a ria.ru.

„A megfelelő rendelkezést valamennyi stratégiai ellenfelünkkel közöltük. Oroszország nukleáris fegyverek használatára való áttérésének feltételei is egyértelműen rögzítve vannak. Már akkor megfontoljuk ezt a lehetőséget, ha megbízható információkat kapunk a légi támadóeszközök tömeges bevetéséről és államhatárunk átlépéséről. Stratégiai vagy taktikai repülőgépekre, cirkálórakétákra, drónokra, hiperszonikus és egyéb légi járművekre gondolok„ – magyarázta Putyin.

Egy másik vészjósló mozzanat: Oroszország a nukleáris elrettentés eszközeivel fogja megvédeni legközelebbi szövetségesét – Fehéroroszországot. Mégpedig arra az esetre, ha a lengyelek vagy ukránok ott hagyományos fegyverekkel próbálnának szabotázst végrehajtani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés