ACNEWS

A British Airways fedélzetén halt meg a világhírű orvos

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A híres nőgyógyász a British Airways dél-franciaországi járatán hunyta le örökre a szemét.
Hirdetés
Ad image

Linda Cardozo professzor, a férje, Stuart Hutcheson mellett ült, mindketten elaludtak, de amikor a repülőgép leszállt, a nő már nem ébredt fel. A géphez azonnal hívták a mentőszolgálatot, de az orvosok minden erőfeszítésük ellenére sem tudták megmenteni.

A Mirror szerint a férj utóbb azt mondta, hogy a legtöbb utas már elhagyta a gépet, amikor kiderült, hogy a professzornő elhunyt. Cardozo az elmúlt hónapokban egészségügyi problémákkal küzdött, de sokat javult az állapota. Két hete még egy esküvőn is részt vett, ahol ő volt a parti lelke. Még azt is eltervezte, hogy a betegszabadsága után, visszatér a munkába.

A család közleményt adott ki, amelyben így fogalmazott: „Egy olyan ember számára, aki annyira elszántan élte az életet, és annyira félt a nyugdíjazástól, ez egy nagyon is megfelelő vég volt. Úgy gondoljuk, elégedett lenne, hogy még a halála is nemzetközi incidens volt. Hihetetlenül hálásak vagyunk a légitársaság munkatársainak és a repülőtéri ügyeletesnek a kedves szakmai segítségért”.

Linda Cardozo a londoni King’s College Hospital híres professzora és nőgyógyász szakorvosa volt, akit munkáltatója „igazi úttörőként” méltatott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés