ACNEWS

Orvosi műhiba: biciklifékkart hagytak egy férfi combjában

Pixabay
Pixabay
Kerékpárbaleset miatt letört fékkar fúródott egy román férfi combjába.
Hirdetés
Ad image

A kórházban az orvosok ezt azonban nem vették észre, és az idegen tárgyat benne hagyva varrták össze a sebét.

A külföldön vendégmunkásként dolgozó, falujába hazalátogató fiatalember július 7-én esett le a kerékpárjáról. Kezén és lábán sérült meg, és mivel erősen vérzett, felesége mentőt hívott, amely a Prahova megyei Urlati városi kórházába szállította. Elmondása szerint az ügyeletes orvos beoltotta tetanusz (merevgörcs) ellen, összevarrta a sebet és bekötözte – írja az MTI.

Amikor másnap dagadt lábbal, vérző sebbel visszament a kórházba, egy másik orvoshoz került, aki kicserélte a kötést, és hideg borogatást javasolt. A férfi kétnaponta járt kötözésre a kórházba, ahol július 18-án eltávolították a varratszálakat, további kezelésként pedig antibiotikumot és gyulladásgátló tablettát írtak fel neki.

Július 20-án visszautazott Hollandiába, ahol egy húsfelfeldolgozó vállalatnál van munkaszerződése, de már olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott lábra állni, ezért betegszabadságot kért. További egy hét elteltével, július 28-án ment el a szálláshelyéhez legközelebb lévő kisváros klinikájára, ahol egy nyolc centiméter hosszúságú fémdarabot – egy fékkart – húztak ki a sebből.

Az esetét a Prahova megyei lapnak elmesélő, a történetet fotókkal is dokumentáló férfi megjegyezte: szerencsére van betegbiztosítása, mert a hollandiai műtét, illetve a rá váró esetleges további beavatkozások egy vagyonba kerültek volna.

Az Observatorul Prahoveanban kedden közölt írás nyomán szerdán az Urlati városi kórház belső vizsgálatot indított, a megyei közegészségügyi hivatal pedig 32 ezer lejnyi (2,5 millió forint) bírságot szabott ki az egészségügyi intézményre, amiért a betegfelvétel alakalmával hiányosan töltötték ki a betegtájékoztató és betegjogi űrlapokat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés