ACNEWS

Összejött Orbánnak, Marine is beadta a derekát

Le Pen / Fotó: Shutterstock
Le Pen / Fotó: Shutterstock
Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés is csatlakozik Orbán Viktor frakciójához, a Patrióták Európáérthoz.
Hirdetés
Ad image

Szombaton, a Dán Néppárt csatlakozásával összejött a Patrióták Európáért pártszövetségnek a frakció létrehozásához szükséges minimum. Ezután vasárnap újabb jobboldali párt, a belga Flamand Érdek és bejelentette, hogy csatlakozik Orbán Viktor pártcsaládjához. Most pedig Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament független képviselője, a Fidesz korábbi kommunikációs igazgatója arról számolt be Facebookon, hogy a francia Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés is csatlakozik a frakcióhoz.

Ezt Jordan Barella, a párt elnöke jelentette be. „Ezzel már kilencre nőtt a tagok száma, és még nincs vége! Brüsszel végre meg fogja hallani az emberek hangját.” – idézte a politikust az Index.

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babis, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO elnöke június 30-án jelentették be, hogy új pártcsaládot hoznak létre Patrióták Európáért néven. A sornak pedig tényleg nincs vége. Pénteken, a hollandiai választások győztese, Geert Wildres (Szabadságpárt) jelezte, csatlakozási szándékát. Hétfőn pedig a franciák mellett a portugálok, spanyolok és az olaszok is úgy nyilatkoztak, hogy dolgoznak a kérdésen.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés