ACNEWS

2024. July 04.   |   Ulrik napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Összeomlás a Momentumban, menekül az elnökség

Fotó: Fekete-Győr András/Facebook
Fotó: Fekete-Győr András/Facebook
Belháború dúl az EP választásokon csúfos vereséget szenvedett liberális pártban, marakodnak a hatalomért, az elnöki pozícióért.
Hirdetés
Ad image

Belháborúval vág neki az EP képviselő választásokon lebőgött, összeomlás határán lévő Momentum a vasárnapi tisztújításnak. Miután Donáth Anna június 9-én a falnak vezette a pártot és lemondott, az elnöki pozícióba visszatérni készülő Fekete-Győr András agresszív kampányt indított – idézte a Népszavát a 24. A lap szerint a párt korábbi arcait szembefordította a másik elnökjelölt, Tompos Márton támogatóival.

Előtte, június 10-én ezt írta a Facebook oldalán: „Ma délelőtt bejelentettem a Momentum Mozgalom közösségének, hogy a párt soron következő tisztújításán elindulok az elnöki tisztségért. Teszem ezt azért, mert a tegnapi választási eredmény fényében a Momentumban változás kell, ha a párt ismét sikeres szeretne lenni. A választási eredmény ugyanis összességében drámai mélypontja a Momentum történetének. A Momentum jelenlegi elnökségének tagjai minden bizonnyal levonják majd a következtetést a mostani eredményekből. Innentől mindenkinek a jövővel kell foglalkoznia.”

Mindez azért tűnik hiteltelennek, mert ugyanez a Fekete-Győr június 9-én egy padon, Donáth Anna és Cseh Kata között ülve még ezt írta: Én az EP-választáson az elmúlt 20 év legaktívabb és legeredményesebb magyar EP-képviselőire szavaztam. Csak így tovább, lányok!

Ehhez képest a Népszava szerint Fekete-Győr már másnap egy belső fórumon beleállt a Donáth-elnökségbe. Ugyanis szerinte hiba volt egy személy köré felfűzni a kampányt. Véleményét az EP-mandátumát elveszítő Cseh Katalin, a korábbi elnök Gelencsér Ferenc és Kerpel-Fronius Gábor alpolgármester is osztotta. A lap azt is tudni véli, Fekete-Győr – „egy kétes hátterű közvélemény-kutatás” szerint – a mai napig a párt legnépszerűbb és legsikeresebb arca. Emiatt Soproni Tamás, Terézváros újraválasztott polgármestere is beleállt Fekete-Győrbe, árulták el a lap informátorai. A Népszava úgy tudja, vasárnap mindenképp távozik a pártvezetésből Soproni Tamás, Hajnal Miklós, valamint Orosz Anna. Ugyanakkor Bedő Dávid és Cseh Katalin újraindul.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés