ACNEWS

2024. June 17.   |   Alida, Laura napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Összeomlik Ukrajna a német titkosszolgálat szerint

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Rég látott mértékű, jelentős területveszteségek fenyegetik a honvédő háborút folytató szomszédunkat, a helyzet egyre reménytelenebb.
Hirdetés
Ad image

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung birtokába jutott titkosszolgálati jelentések értékelése szerint súlyos területvesztés,  összeomlás veszélye fenyegeti Ukrajnát. Helyzete egyre reménytelenebb az orosz harctéri dominancia miatt– foglalta össze a Die Welt. A német lap Roderich Kiesewettert, a titkosszolgálatok parlamenti ellenőrző bizottságának kereszténydemokrata alelnökét idézi. Aki megerősítette, hogy Ukrajnának problémái vannak a lőszerutánpótlással és a mozgósítással. Jelenleg pesszimista helyzetjelentést adnak a titkosszolgálatok, amelyek azt sugallják, hogy a helyzet reménytelen, és a katonai támogatással már nem lehet semmit elérni. Ennek az a célja, hogy finoman, de kegyetlenül rákényszerítse Kijevet, hogy lemondjon az oroszok által megszállt területekről.

A titkosszolgálati értékelés szerint nem várható, hogy Kijev 2024-ben vissza tudja nyerni a kezdeményezést. Ukrajna valószínűleg „jelentősen nagyobb területveszteséget” szenved el az év végére, mint a január óta eltelt hónapokban. Az oroszok tüzérsége jelentősen erősebb, mint az ukránoké – írta a mandiner.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés