ACNEWS

Összeomlott a börtönben az olasz maffiaper magyar gyanúsítottja

Az olasz hatóság fél évig nem rendelt ki védőt Sz. Edinának Fotó: Carabinieri
Az olasz hatóság fél évig nem rendelt ki védőt Sz. Edinának Fotó: Carabinieri
Kizártnak tartja Sz. Edina ügyvédje, hogy védencét a magyar bíróság ma kiadja az olasz igazságszolgáltatásnak.
Hirdetés
Ad image

Ma délelőtt 9 órakor kezdődik a Fővárosi Törvényszéken annak a magyar ügyvédnőnek a kiadatási tárgyalása, akit Olaszországban akar felelősségre vonni az ottani igazságszolgáltatás. A magyar nőt a Gyorskocsi utcában tartják fogva, onnan hozzák át reggel a Markó utcába, ahol döntenek a sorsáról.

Mint azt az AcNews megírta, dr. Sz. Edina maga is jónevű ügyvéd, január óta letartóztatásban van. Ugyanis nemzetközi körözést adott ki ellene az olasz hatóság, mert a gyanú szerint a maffia pénzét mosta. Az AcNews információja szerint a maffia pénzének mosásával gyanúsított magyar nő összeomlott a börtönben. Nagyon megviselték a spártai körülmények, sokat fogyott, és betegségek gyötrik.

Menő ügyvéd volt

Pedig Sz. Edina sz olasz nagykövetségen bejegyzett, menő ügyvéd volt, aki felsőfokon beszéli a nyelvet. A calabriai maffiához annyi köze volt, hogy az egyik ügyfele tagja a szervezetnek. Ő az a férfi, aki ellen a magyar nő büntetőfeljelentést tett, mert több száz ezer euróval megkárosította. Ebben az ügyben nyomozás indult.

„Semmit nem követett el az én ügyfelem Olaszországban. Ráadásul az olasz megkeresés sem tartalmaz olyan konkrét bűncselekményt, amire joghatóságuk lenne. Ezért azt kérem a bíróságtól, hogy tagadja meg az ügyfelem kiadását – szögezte le az AcNews-nak dr. Jován László sztárügyvéd, Sz. Edina védője.

Így folytatta: „Ha az olaszok ki akarják hallgatni Sz. Edinát, azt távmeghallgatással megtehetik. Ügyfelemet már csak azért sem adhatják ki az olasz hatóságnak, mert itthon – épp a Fővárosi Törvényszéken – büntetőper folyik ellene.”

Nincs bizonyíték

A hazai ügyben Sz. Edinát vesztegetéssel vádolják. Amire ebben jogerős ítélet születik, az még másfél-két év. Az uniós nemzetközi jog értelmében csak utána adható ki egy másik ország hatóságának. Jován László ügyvéd biztos benne, hogy védencét felmentik a hazai vesztegetési ügyben, és az olasz maffia pénzmosása ügyében.

„Az ügyfelemet itthon azzal vádolják, hogy egy NAV-os ügyintéző és egy vesztegető között közvetített. Csakhogy a vádiratban sincs megnevezve az aktív vesztegető. A bíróság háromszor szólította fel az ügyészséget, hogy pótolja ez a hiányosságot – sorolta a sztárügyvéd.”

„Ami pedig az olasz maffia pénzmosását illeti: az ügyben eddig 35 embert tartóztattak le. Hat hónap után jutott eszükbe az olaszoknak, hogy Sz. Edinának kirendeljenek egy védőt. Érthető, hogy az ügyfelem ilyen előzmények után nem akar kimenni oda. Arról nem beszélve, hogy ő nem tagja az olasz maffiának, nem vett részt pénzmosásban. És az ellenkezőjére nincs semmilyen bizonyítéka az olasz hatóságnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés