ACNEWS

Összeroppant a pécsváradi polgármester: „10 éve üldöznek”

Nehéz napok vártnak a pécsváradi polgármesterre Fotó: Facebook
Nehéz napok vártnak a pécsváradi polgármesterre Fotó: Facebook
Csalásért akár 8 év börtönre ítélhetik Pécsváradi független polgármesterét, akit egy korábbi ügyben 500 millió forintra büntettek.
Hirdetés
Ad image

„Érzem a helyiek szeretetét, de jövőre inkább a becsületes szakmámban, gépészmérnökként fogok dolgozni. Elegem van abból, hogy 10 éve célkeresztben vagyok – fogadkozott az AcNews-nak Zádori János, Pécsvárad polgármestere. Akire nehéz időszak vár. Szavai szerint kis túlzással többet jár a rendőrségre, mint a hivatalába. Mint mondja, a törvénnyel azóta gyűlt meg a baja, amióta a kisváros polgármesterének jelöltette magát. Elődje ugyanis rögtön feljelentette.

Zádori pécsváradi polgármesteri hivatal újra nyitva van.

Abban az ügyben a Szekszárdi Törvényszék első fokon a polgármestert fél milliárd forint vagyonelkobzásra, és 4 év 6 hónap szabadságvesztésre, feleségét, Katalint pedig 4 év börtönbüntetésre ítélt. Azonban a Pécsi Ítélőtábla súlyos eljárási hibára hivatkozva visszadobta az ügyet elsőfokra, annak a tárgyalása október végén kezdődik.

A NAV szerint bűncselekmény történt

Most pedig újra vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség a polgármester ellen, mert állítólag csalással jutott 26 millió forint pályázati pénzhez.

„Nem követtünk el törvénysértést. Kilenc éve vagyok polgármester, élvezem az emberek bizalmát. Legutóbb 66 százalékkal, azelőtt pedig 60 százalékkal nyertem a választásokon” – sorolta az AcNews-nak a pécsváradi polgármester.

Így folytatta: „Amikor 10 évvel ezelőtt az elődöm feljelentett, megfogadtam, azért se mondok le, hiszen ártatlan vagyok. A feleségem akkor összeomlott abban az ügyben, hiszen első fokon börtönbüntetésre ítélték. Bízunk benne, hogy másodfokon felmentenek minket. Most viszont tucatnyi ügyben jelentett fel az elődöm, de a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. Azonban a jóakaróm a NAV-nál is futott egy kört, ott egy ügy kapcsán vádat emeltek ellenem.”

Nem indul több választáson

Pécsvárad polgármestere most sem mond le, de a következő választásokon már nem indul. Mint mondta, érzi a helyiek szeretetét, neki ennyi elég.

Az újabb vád szerint Zádori János két pályázatot nyújtott be az illetékes minisztériumhoz részben uszodaenergetikai fejlesztés, részben épületenergetikai fejlesztés támogatása érdekében. Így jutott Pécsvárad Önkormányzata 152, illetve 150 millió forint pályázati pénzhez.

A vád szerint a polgármester elhatározta, hogy az önkormányzat rendelkezésére bocsátott összeg egy részét saját maga részére szerzi meg gazdasági tevékenységet színlelve. Ezért kivitelezési szerződést kötött egy gazdasági társasággal. Előtte megállapodott a cégek két vezetőjével, hogy színleg bevonják a polgármester és felesége érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságot. Ezen utóbbi cég bevonásának kizárólagos célja az volt, hogy a polgármesternek fizetendő pénzösszegek jogszerű voltát látszólagosan leigazolják.

„Ebben az ügyben is ártatlan vagyok, bízom a felmentésemben” – szögezte le a pécsváradi polgármester lapunknak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés