ACNEWS

Ősztől szerezhetik meg a diákok az ingyenjogsit

kormánykerék-fotó-pixabay
kormánykerék-fotó-pixabay
A „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzésének költségeit az állam fizeti, ezzel nagy terhet vesz le a fiatalokról.
Hirdetés
Ad image

Szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a jogosítványt a középiskolásoknak. Ebbe beletartoznak a hajtási engedély megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is. A jó hírt Tuzson Bence igazságügyi miniszter posztolta ki csütörtök reggel.

További részletek egyelőre nem ismertek – írta a 444. Így például az sem, hogy hány gyakorlati órát fizet az állam. Hogy a középiskolások hány éves kortól hány éves korig és hogyan jelentkezhetnek az ingyenes jogosítvány megszerzésére.

Az ingyenes jogosítványról tavaly augusztusban nyújtották be azt a salátatörvényt, amelynek egyik passzusa szerint teljesen ingyenessé tennék a hajtási engedély megszerzését. Abban a tervezetben az állt, hogy az állami szakképző intézményekben és középiskolákban tanulókra vonatkozna. Eszerint „az állam ingyenesen biztosítja a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és a gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés