ACNEWS

Oroszországba költözik az osztrák külügyminiszter

Karin Kneissl Fotó: Youtube
Karin Kneissl Fotó: Youtube
Putyinnal táncolt az esküvőjén. Most saz elnök szülővárosába, Szentpétervárra költözik Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter.
Hirdetés
Ad image

Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter bejelentette, hogy végleg Oroszországba költözik. Az elnök nem volt rest, és bevetette a „hős orosz katonáit”, hogy költöztető fiúkként segítsenek az átpakolásban. Putyin légiereje két pónit szállított át Szíriából Szentpétervárra. Egy Il-76MD katonai szállítójárművet vetettek be a különleges akcióra. A repülőgép az orosz védelmi minisztérium 224. repülőszázadához tartozik. Az USA májusban szankciós listára tette ezt az egységet a Wagner magánhadsereg haditechnikája és zsoldosszállításai miatt.

Az egyik képen jól látható Kneissl fekete-fehér pónija is.

Szeptember 9-én a szentpétervári állategészségügyi hatóságok megerősítették, hogy az állatorvosok megvizsgálták az osztrák exminiszter két, nemrég érkezett póniját.

Mielőtt Szentpétervárra költözött volna, Kneissl először Dél-Franciaországban, majd Libanonban élt, augusztus óta pedig az orosz tartományban – Moszkvától ötórányi autóútra, Petrusovo utcai faluban él. Kneisslnek jó kapcsolatai vannak Oroszországban. Vlagyimir Putyin elnök volt a díszvendég a 2018-as esküvőjén.

A pártonkívüli politikus, aki 2017 decemberétől 2019 júniusáig volt szövetségi miniszter, Oroszországba érkezése után azonnal szembeszállt a Nyugat Moszkvával szembeni szankciós politikájával

Ausztria volt külügyminisztere 2021-ben bekerült a Rosznyeft orosz állami olajvállalat felügyelőbizottságában. 2022 májusában, néhány héttel a háború kitörése után Kneissl távozott a posztjáról.

Szentpéterváron most a júniusban alapított Gorki agytröszt vezetői posztját veszi át. A szentpétervári egyetemhez tartozó intézet a „Geopolitikai Megfigyelőközpont Oroszország kulcsfontosságú kérdéseihez” rövidítést viseli.

Ha Kneissl nem kap engedélyt a kettős állampolgárságra a hazai hatóságoktól, akkor minden valószínűség szerint elveszíti inkább az osztrák állampolgárságát – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés