ACNEWS

Osztrák rendőrmalőr: a bűnös magyart engedték szabadon

Dakota a rendőrkutya segítségével került bilincs B. Richárd kezére/Fotó: Pixabay
Dakota a rendőrkutya segítségével került bilincs B. Richárd kezére/Fotó: Pixabay
Kínos tévedés a grazi rendőrségi fogdában: két magyar betörő elfogása után a grazi ügyészség csak az egyik férfit rakta előzetes letartóztatásba, a másikat szabadon engedte. Csakhogy összekeverték őket.
Hirdetés
Ad image

Az ügy egy 37 éves és egy 47 éves magyarról szól, akik állítólag a múlt csütörtökön betöréses lopásokat követtek el Lend és Puntigam városrészekben. A rendőrség járműellenőrzéskor vette észre, hogy a két magyar az utasülés alá akar valamit rejteni. Egy lopott bankkártyát és riasztórendszerek kikapcsolására vonatkozó utasításokat.   

A két férfit letartóztatták és a rendőrség fogdájába szállították. A 37 éves férfi beismerő vallomást tett, a 47 éves tagadta a bűnrészességet. Az ügyészség csak az egyik magyarral szemben szabott ki előzetes letartóztatást, a másik szabadlábra került.

De aztán történt egy kis kavarodás: összekeverték őket, a 37 évest engedték el. A rendőrség ezt „a nyelvi akadályokkal, a két gyanúsított vizuális hasonlóságával és azonos állampolgárságával” indokolta. A rendőrség szerint a keveredést a rendőrök „röviddel az elbocsátás után” vették észre. Egy bennfentes szerint két óra múltán.   

A rendőrség hajtóvadászatot indított, de hangsúlyozták: „a bujkáló személy nem veszélyes”. Időközben és biztos, ami biztos, a második gyanúsítottat is letartóztatták, az első férfit pedig keresik. Egyelőre azonban sikertelenül.   

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés