ACNEWS

Öt hiba, amit elkövetsz a menstruáció alatt

Vannak azonban bizonyos dolgok, amelyeket sok nő akarva vagy akaratlanul rosszul csinál a menstruáció alatt. Fotó: Pixabay
Vannak azonban bizonyos dolgok, amelyeket sok nő akarva vagy akaratlanul rosszul csinál a menstruáció alatt. Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Ne higgye, hogy a gyógyszer lenne az egyetlen megoldás a menstruációs görcsök enyhítésére.

Bár a női lét természetes velejárója, sokan még mindig tabuként kezelik a menzeszt. Vannak azonban bizonyos dolgok, amelyeket sok nő akarva vagy akaratlanul rosszul csinál a menstruáció alatt, holott az egészséges női ciklus fenntartásához fontos néhány szempont betartása.

Az új termékek ránk erőltetése

Az idő múlásával új technológiák és találmányok jelennek meg és válnak elérhetővé a piacon. Ugyanez a helyzet az új időszaki innovációk, például a menstruációs poharak és tamponok elérhetőségével. Korábban minden nő a hagyományos betéteket részesítette előnyben, de az új termékek elérhetőségével néhány nő áttér az új termékek használatára. Persze, olykor nem árt, ha kipróbálunk néhány újdonságot, sokan azonban a megfelelő utasítások betartása nélkül próbálja ki például a menstruációs kelyhet. Pedig ezeknek a felhelyezését ugyanúgy meg kell tanulni, mint a betét vagy a tampon használatát.

Ha kényelmetlen a kehely vagy a hüvelyében lévő tampon, akkor válassza a hagyományos betéteket. Fontos, hogy ne feszengjen a menstruáció alatt, ezért azt részesítse előnyben azt, amitől jól érzi magát a bőrében.

Mondjon nemet a hideg ételekre és italokra

A hormonális egyensúly hiányon alapuló étvágy a menstruáció alatt nagyon természetes dolog. Ilyenkor a nők vágynak az egészségtelen ételekre, hideg kávékra és fagylaltokra. A hideg ételek vagy italok fogyasztása azonban a menstruáció alatt csak felerősíti a görcsöket. Az extra fájdalom elkerülése érdekében kerülje a hideg ételeket, és inkább meleg ételeket és italokat fogyasszon.

Túl sok fájdalomcsillapító szedése

Az elviselhetetlen görcsök miatt sok nő kénytelen napi 2-3 fájdalomcsillapítót beszedni, ezek nagy mennyiségben viszont károsak lehetnek a szervezetre. A tabletták szedése helyett használhat forró vizes zacskót vagy úgynevezett menstruációs melegítőt, amelyek sokkal jobban enyhítik a fájdalmat.

Pihenjen eleget!

A gyengeség és a görcsök miatt még az ágyból is nehéz sokszor felkelni. Nagyon fontos, hogy ezekben a napokban elegendő időt töltsön pihenéssel. Ám továbbra sem hanyagolható el a megfelelő testmozgás. Egy kis 15 perces séta vagy 10 perces jóga azonnal enyhítheti a görcsöket.

Fontos a megfelelő higiénia

Sok nő inkább nem fürdik a menstruáció alatt, mivel gyengének érzik magát még a zuhanyzáshoz is. Pedig ezeken a napokon különösen fontos a megfelelő tisztálkodás. Bár a forró vizes fürdő csodákra képes, ha nincs elég ereje, akkor csak zuhanyozzon le, és legalább a hüvelyét tisztítsa meg alaposan – írja a Woman’s Era.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés