ACNEWS

Ovádi Péter: csak úgy tudunk előre haladni, ha közös ügyünkké tesszük az állatvédelmet

Politikán felül kell az állatvédelmet képviselni, és csak úgy tudunk előre haladni, ha közös ügyünkké tesszük az állatvédelmet - hangsúlyozta Ovádi Péter, a terület kormánybiztosa október 4-én, az állatok világnapján a budapesti Erzsébet téren tartott sajtótájékoztatón.

Hirdetés
Ad image

Politikán felül kell az állatvédelmet képviselni, és csak úgy tudunk előre haladni, ha közös ügyünkké tesszük az állatvédelmet – hangsúlyozta Ovádi Péter, a terület kormánybiztosa október 4-én, az állatok világnapján a budapesti Erzsébet téren tartott sajtótájékoztatón.

Az állatvédelemért és állatkertekért felelős kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy az állatok világnapját világszerte 1931 óta, Magyarországon 1991 óta ünnepeljük Assisi Szent Ferencre emlékezve, aki minden állat védelmét tűzte ki maga elé célul.
   

Mint mondta, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozásáról szóló törvényjavaslatot szimbolikusan az állatok világnapján tárgyalták, a sajtótájékoztatóra a parlamenti vitáról érkezett. Kiemelte, hogy az állatvédelemről szóló párbeszéd szakmai síkon folyt.
   

Hangsúlyozta, hogy az állatvédelem gerincét a civil szervezetek adják, és fontos kezdeményezésként beszélt a felelős állattartásra felhívó és a gyerekek számára indított oktatási programokról.

MTI

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés