ACNEWS

Palesztin felmérés: háromszorosára nőtt a Hamasz népszerűsége

Gáza / Fotó: Pixabay
Gáza / Fotó: Pixabay
Miközben Izrael a Gázai övezetben a Hamászt próbálja megsemmisíteni, Ciszjordániában a radikális iszlamisták hírneve és népszerűsége növekszik.
Hirdetés
Ad image

A nevesnek számító PSR palesztin közvélemény-kutató intézet friss felmérése szerint az autonóm területeken az emberek 44 százaléka támogatja a Hamászt. Szeptemberben ez az arány még csak tizenkét százalék volt.

A Gázai övezetben, ahol már több mint 18 600 ember halt meg, csaknem 50 600-an megsebesültek és jelentős pusztítást végzett a Hamász megsemmisítésére irányuló izraeli katonai offenzíva, a Hamász népszerűsége szintén emelkedett, bár kisebb mértékben, 38 százalékról 42 százalékra.

Eközben a mérsékeltebb palesztin elnök, Mahmúd Abbász népszerűsége tovább csökkent. A felmérés szerint a válaszadók 88 százaléka támogatta lemondását.

A ciszjordániai és a Gázai övezetben élő palesztinok között azonban megoszlanak a vélemények arról, hogy helyes volt-e a Hamász több mint két hónappal ezelőtti, 1200 halálos áldozatot követelő támadása Izrael ellen. Míg Ciszjordániában 82 százalék támogatta a támadást, addig a közvetlenül érintett tengerparti övezetben csak 57 százalék.

Ugyanakkor Ciszjordániában a megkérdezettek mindössze 1 százaléka, a Gázai övezetben pedig 17 százaléka hiszi, hogy Izrael elérheti háborús célját, a Hamász elpusztítását. Közel kétharmaduk arra számít, hogy a Hamász a jövőben is uralni fogja a Gázai övezetet.

Különösen robbanásveszélyes: a megkérdezettek 90 százaléka állította, hogy a Hamász nem követett el semmilyen atrocitást Izraelben, hiába a videók és túlélők nyilatkozatai -emlékeztet rá a krone.at összefoglalója.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés