ACNEWS

Pánik a minisztériumban: korrupt dolgozókra csaptak le a rendőrök

két évig nem hiányzott lottójátékosnak az 1,9 milliárd forintos mesés vagyon Fotó: Virág Márton
két évig nem hiányzott lottójátékosnak az 1,9 milliárd forintos mesés vagyon Fotó: Virág Márton
Két minisztériumban összesen 52, botrányos korrupcióval gyanúsított alkalmazottra csapott le a magyar rendőrség.
Hirdetés
Ad image

A Pénzügyminisztériumból három pályázatkezelőt vittek el a rendőrök. Később kiderült, őket olykor egy, a Miniszterelnökségen dolgozó osztályvezető is segítette. A gyanú szerint a pénzügyi tárcánál dolgozó egyik tanácsos vezette a hálózatot, amely nemcsak az ellenőrzések esetében, de a pályázatok sikeres elbírálásában is segédkezett, a vállalkozók pedig jutalékot fizettek mindezért cserébe. Az így benyújtott kérelmekkel igényelt támogatások összértéke mintegy tízmilliárd forint lehetett.

„Az ügyészség eddig összesen 10 olyan személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik korábban valamely fejlesztéspolitikai feladatokkal foglalkozó minisztériumban dolgoztak. A további gyanúsítottak egyetlen minisztériumban sem dolgoztak soha. A minisztériumok valamennyi meggyanúsított minisztériumi dolgozó munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették” – közölte a Blikkel a Miniszterelnökség.

„Az egyik nap még bent voltak a munkahelyen, másnap pedig már nem. Például velem szemben ült, aztán eltűnt az egyik kollégám – mondta a bulvárlap informátora. – Később tudtuk meg, hogy első körben három munkatársat gyanúsítottak meg, majd még hármat. Úgy értesültünk, hogy a pályázók vesztegették meg őket, a helyszíni ellenőrzések során szemet kellett hunyniuk a szabálytalanságok felett, hogy elnyerhessék a munkát – sorolta a bulvárlapnak az egyik alkalmazott.

A Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség munkatársait is érintő korrupciós botrány tavaly áprilisban pattant ki és megrázta meg a közigazgatást. Az érintettek kollégái döbbenten fogadták a hírt. Mintegy150 rendőr és ügyész csapott le több helyszínen egy hálózat tagjaira, akik jelentős összegű pályázatokat manipuláltak.

„A Miniszterelnökség elítéli a korrupció minden formáját, a korrupcióval szemben zéró tolerancia van Magyarországon. A hatóságokat a nyomozás során mindenben segítjük. Az eljárás jó példája annak, hogy mind a hazai, mind az európai uniós források védelmében hatékony bűnüldözési rendszerek működnek Magyarországon” – jegyezte meg a tárca.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés