ACNEWS

Pánikban a németek: kalifátusért tüntetnek ismét Hamburgban

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Radikális iszlamisták egy csoportja újabb tüntetést rendezne Hamburgban. A céljuk, hogy a várost Kalifátussá alakíthassák. Meg van kötve a németek keze.
Hirdetés
Ad image

A magukat csak „Muslim Interaktív”-nak nevező csoport vezetői az április 27-ei tüntetés után újabb tiltakozást szerveztek Hamburgba. A szélsőséges iszlamista csoport célja nem kevesebb, mint a német város Kalifátussá való alakítása. A szervezet az X-en hirdeti a programját. Itt toboroznak és itt tájékoztatják követőiket a tüntetések időpontjáról és céljáról is. „Jövő szombaton 16 órakor közösen fogunk felszólalni az iszlám értékeink megvédéséért, és a minket ért cenzúra ellen. Jöjjetek sha Allahban mindannyian, ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni a politika és a média által!” – áll a felhívásban.

A Raheem Boateng által vezetett csoport korábbi tüntetésére 1200 fő érkezett meg. Raheem beszédében is kijelentette, valamint több transzparensen is olvasható volt a szervezet jelszava: „A Kalifátus az egyetlen megoldás!”. Bár a tüntetés Hamburg muszlim negyedében zajlott végül az egész országban nagy felháborodást keltett. A történet odáig fajult, hogy többen követelik a belügyminisztériumtól a tüntetések betiltását. A szervezet ugyanis hivatalosan is bejelentette jövő szombatra a tiltakozást, amit sokak érthetően nehezményeznek. Köztük Dennis Thering hamburgi frakcióvezető is, aki egyenesen a betiltásra szólította fel a belügyminisztériumot. Kérelmét azzal indokolja, hogy az április 27-i tüntetéseken tapasztaltakból is látható, hogy korántsem békés megmozdulásról beszélünk.

 „A hamburgi Steindammon a kalifátust dicsőítő képek és szavak, valamint az »Allahu Akbar« kiáltások nem ismétlődhetnek meg. Ez nem egy békés gyűlés, hanem radikális iszlamisták hatalmi demonstrációja, aminek nem lehet helye városunkban. Felszólítom a szenátust, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt, hogy megakadályozza ezt az újbóli kalifátus-tüntetést, amelyet a „Muszlim Interaktív” szervezet hirdetett meg az interneten” – idézte a frakcióvezetőt a Welt.

A szombati ellentüntetésen Ali Ertan Toprak, a kurd közösség szövetségi elnöke is kifejtette a véleményét. „Senki sem árt jobban az iszlám vallásnak és a muszlimoknak, mint maguk az iszlamisták” — fogalmazott. Egyúttal azzal vádolta a politikusokat, hogy a muszlimellenes érzelmektől való félelmükben túl sokáig eltitkolták a politikai iszlám problémáját, és így azt a jobboldali populistákra bízták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés