ACNEWS

Pánikban a Red Bull: Max Verstappen megy a Mercedeshez

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
Newey már fel is mondott, Verstappen az édesapjával és a menedzserével a jövő héten találkozik a csillagosok vezetőivel.
Hirdetés
Ad image

Az F1-Insider információja szerint a jövő héten Max Verstappen találkozik a Mercedes vezetőivel. Holland oldalról a címvédő, édesapja, Jos Verstappen és menedzsere, Raymond Vermeulen hivatalos a megbeszélésre. „Egy biztos: az esély a váltásra nagyobb, mint várnánk. Érzelmi szempontból a holland már lényegében meghozta a döntését. Az egész Verstappen-klán egyértelműen Horner ellen, Marko mellett foglalt állást. A hangulat a bennfentesek szerint feszült” – írta a lap.

Viheti Helmut Markot is

„A holland ezt követően eldönti, hogy jövőre akar-e a Mercedeshez szerződni. Ezt a szerződésébe foglalt kilépési záradék teszi lehetővé. Amely kimondja: ha a mentora és bizalmasa, Helmut Marko már nem lesz többé a csapatban, a háromszoros holland világbajnok idő előtt elhagyhatja a Red Bull hajóját. Marko biztosan nem fogja Verstappen útját állni, ha szükséges” – idézte az m4Sport a német portált. Eközben Adrian Newey technikai vezető hivatalosan már be is adta a felmondását. És abban reménykedik, hogy a 2025-ös szezont már a Ferrarinál kezdheti. „A háromszoros világbajnoknak nem csak a pénz számít. Számára sokkal fontosabb – az F1-Insider így értesült –, hogy garanciát kapjon, hogy a 2025-ös Ezüstnyíl jobb lesz az ideinél. Ezért is szeretné, hogy vele együtt a Mercedes fontos technikusokat is átvegyen a Red Bulltól”– írja a lap.

150 millió eurós fizetés várja

Prémiumokkal és egyéb kifizetésekkel Verstappen akár 150 millió eurót is kereshet egy évben. A hollandra emellett márkanagyköveti pozíció is várna. A Mercedes állítólag felmérést is végzett, és a konszern (nem a csapat) dolgozóinak 90%-a szeretné, ha – az amúgy németül is beszélő – Verstappen a versenyzőjük lehetne. Az F1-Insider arról már korábban írt, hogy Verstappen megszerzésének reményében a Mercedes Adrian Neweynak is ajánlatot tehet. Sőt, szerintük még Helmut Marko jelenlegi Red Bull-tanácsadót is tárt karokkal fogadnák a hollanddal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés