ACNEWS

Pánikban Ukrajna: Zelenszkij már a hadsereg parancsnoka ellen harcol

Zelenszkij szerint csalással nyert Putyin a választásokon Fotó: Ukrán Elnöki Hivatal sajtóosztálya / AFP
Zelenszkij szerint csalással nyert Putyin a választásokon Fotó: Ukrán Elnöki Hivatal sajtóosztálya / AFP
Újabb félmillió katonát vetne be az ukrán hadsereg, de az elnök nemet mondott az ötletre, most a néptől vár megerősítést.
Hirdetés
Ad image

Az ukrán – orosz háború eddig sem a demokrácián alapult. Nem a Mari néni döntötte el, hogy a falujából hányat mozgósítanak a hadseregbe. Hanem a hozzáértő katonai szakemberek. Ahogy történt az most is. Mint azt az AcNews megírta, Zaluzsnij ukrán katonai főparancsnok szerint fél millió új katonára van szükség a háború megnyeréséhez. Zelenszkij nem értett egyet (nem először) ezzel a stratégiával, hát egy fórumon felvetette az ötletet.

„Ez egy komoly szám és komoly érvekre van szükségem, hogy támogatni tudjam ezt az irányvonalat. Konkrét információra van szükségem, hogy utána mi történik az egymilliós ukrán hadsereggel” – mondta az ukrán elnök. Aki gyakran nyíltan szembe megy az ukrán hadsereg főparancsnokával. De nem csak vele: a háború kitörése óta nem áll szóba Kijev polgármesterével, Klicskoval sem. Mindez érthető módon megosztja az országot, elbizonytalanítja, megrémiszti az embereket.

Zelenszkij szerint a mostani ellenkezése „nem a létszámról szólt”, vagy nem a hadseregparancsnokával való személyes konfliktus az oka. Idézte az ukrán elnök szavait a brit Telegraph című lap. A gond a becsült 500 milliárd hrivnyás költség, ami körülbelül 4730 milliárd forint. „Egy ukrán katona finanszírozásához hat ukrán adófizetőre van szükség… ezt mondják a számok. Ez nem személyes dolog, azokat a felségemmel beszélem meg” – mondta. Ahogy fogalmazott „munkakapcsolata van” Zaluzsnijjel. „Nem személyes dolog ez, hanem több, mint 40 millió ember előtti felelősség”. Jurij Nyikonov ukrán tényfeltáró szerint viszont az ellentét hátráltatja Ukrajna felkészülését a jövőbeli harcokra. „Ukrajnában zűrzavar van és ezt a katonai vezetés is felismerte” – idézte az infostart.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés