ACNEWS

Pánikvásárlás indulhat az árstop eltörlése előtt

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Utoljára a Covid-járvány idején volt komolyabb vásárlói roham az áruházakban. Hasonló forgatókönyv képzelhető el augusztus 1. előtt is.
Hirdetés
Ad image

A támogatott fix árnak vége, augusztustól már csak akciósok lesznek a termékek.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy csupán augusztus 1-ig hosszabbítják meg az árstopot az élelmiszerek esetében. Ez nem jelenti azt, hogy azonnal piaci áron kerülnek ki majd a polcokra a termékek, de az biztos, hogy jócskán nő majd az áruk.

De augusztus 1. után az eddig árstopos termékeket is be kell vonni a kötelezően akciózott áruk körébe. Ez annyit jelent, hogy a kiskereskedőknek 15 százalékkal a beszerzési ár alatt kell kínálniuk az árucikkeket. Ez elég széles játékteret ad nekik, hiszen beszállítótól függően több áron is megvehetik ugyanazt a terméket, mondta a Blikknek egy szakértő.

Annyi biztos, hogy jócskán megugranak majd az árak – még ha nem is annyira, mintha nem lenne közben az akció. A szakértő szerint egyáltalán nem biztos, hogy a kereskedők olcsóbban adják majd a korábban megemelt árú termékeket.

Szóval valószínűleg napok kérdése és kitör az újabb felvásárlási láz. Bár alighanem több részletben, az áruházi limitek miatt. És a pánikvásárlás rendszerint áruhiánnyal jár.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés