ACNEWS

Párizsi olimpia: Hosszú Katinka 19-re lapot kért

Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hosszú Katinka / Fotó: MTI/Illyés Tibor
A háromszoros olimpiai bajnok az utolsó napokban Európa egyik leggyorsabb medencéjében indul a párizsi olimpiai részvételért.
Hirdetés
Ad image

A szakemberek szerint óriási a lemaradása a párizsi olimpiára készülő háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának. Aki eddig nem tudta teljesíteni a kvalifikációs szintidőt, ezért most 19-ra lapot kért. Pedig a SwimSwam a hónap elején arról számolt be, Hosszú szerepel a Mare Nostrum monacói állomásának előzetes nevezési listáján. Ám a végleges névsorban nincs ott – vette észre az Index. Erre engedett következtetni az a tény is, hogy a Magyar Úszószövetség beharangozójában felsorolt 23 induló között sem említették a 35 éves, kislánya születése után idén tavasszal visszatért Katinkát.

Mindez azt jelenti, Hosszú mindent egy lapra tesz fel, méghozzá Európa egyik leggyorsabbnak tartott versenymedencéjében, a kvalifikációs időszak utolsó napjaira kiírt római Sette Collira. Hosszú Katinka az előző hétvégén Londonban az Adam Peaty fémjelezte AP Race Internationalon versenyzett. És az április országos bajnokságon elért idejénél jelentősen jobbat úszott 200 és 400 vegyesen is . Csakhogy a párizsi szintidőtől még így is másodpercekkel elmaradt. Jelen állás szerint 200 méteren lehet nagyobb esélye a kvalifikációra, amelyen 1,8 másodpercet javult, de a 2:09.87-es teljesítményével még másfél másodpercre van a szinttől (2:08.43).

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés