ACNEWS

Partra szállt a Krímben az ukrán hadsereg

Fotó: ukrán hirszerzés
Fotó: ukrán hirszerzés
Most először fordult elő, hogy a félsziget területén is harcok dúltak!
Hirdetés
Ad image

Az ukrán erők újra és újra orosz katonai célpontokat támadnak az oroszok által megszállt Krím félszigeten. Ezt az ukrán katonai hírszerzés képviselője jelentette be csütörtök reggel. A „Suspilne” ukrán portálnak elmondta, hogy „egy különleges művelet részeként” ukrán egységek szálltak partra „a félsziget területén”.

Az ukrán oldalon, állítólag, az oroszokkal ellentétben nem voltak áldozatok. Kijev további részleteket nem közölt. Korábban más ukrán médiumok a Krímben lévő informátorokra hivatkozva robbanásokról számoltak be a megszállt félszigetről.

„Robbanások hallatszottak hajnali 5 órától a Tarhankut-fok (Krím nyugati része – a szerk.) és Majak település közelében – közölték helyi források”.  

A Telegram orosz katonai csatornák is tűzharcról számolnak be. Szerintük valószínűleg ukrán különleges erők csónakokból nyitottak tüzet. A civilek két gumicsónakot figyeltek meg a part közelében, rajtuk tíz emberrel. Más orosz csatornák négy csónakról számolnak be, amelyeken „ukrán szabotőrök” tartózkodtak, és amelyeket állítólag az orosz erők megsemmisítettek. Erre azonban nincs bizonyíték.

Az oroszbarát „Romanov Light” csatorna ellentmond ennek a jelentésnek: eszerint az ukrán egységek „veszteségek nélkül”. Erre sincs bizonyíték – írja a blick.ch

Az orosz szárazföldet és a Krímet összekötő krími hidat már többször megtámadták az ukrán erők – most először zajlanak szárazföldi harcok

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés