ACNEWS

Mutánspatkányokat szabadított ránk az otthoni munkavégzés

Unsplash
Unsplash
Az otthonról végzett munka miatt, hegyekben áll a rothadó ételmaradék a szemetesekben. Ez pedig a mutáns patkányok invázióját táplálja.
Hirdetés
Ad image

Szakértők szerint akár 300 millió patkány is garázdálkodhat Nagy-Britanniában. Új szokás táplálja a rágcsálókat, az emberek az otthoni íróasztalok mellett folyamatosan zabálnak. A patkányok könnyű prédára lelnek a rothadó ételmaradékkal teli szemetesekben.

A kártevőirtók azt mondják, hogy egyre több hívást kapnak, mert a patkányok megpróbálnak beosonni a tetőtérbe a lefolyócsöveken és a külső falak repedésein keresztül. Sokuk akár több, mint fél méter hosszú is lehet, és immunis a boltban kapható mérgekre. Hidegebb időben még több patkány próbál majd bejutni a lakásokba.

A brit kártevőirtó szövetség szerint egy tipikus otthonban több mint egy tucatnyi lehetséges bejutási pont van a patkányok számára, amelyek nagyon kicsi réseken is át tudnak préselődni.

„Az egészségügyi kockázatokon kívül a víztartályokat is megfertőzik, és megrágják a fát vagy az elektromos vezetékeket, ami nagy károkat okozhat, és veszélyt jelent” – mondta egy szóvivő.

A Huddersfieldi Egyetem genetikai vizsgálata kimutatta, hogy a rágcsálók olyan mutációt fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi számukra, hogy túléljék a hagyományos mérgeket. A kutatók arra figyelmeztettek, hogy a patkányok száma hamarosan három az egyhez arányban meghaladhatja az emberekét Nagy-Britanniában – írja a DailyStar.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés