ACNEWS

2000 halott pingvint sodort partra a tenger -videó

Fotó: Youtube / Sharjan24News
Fotó: Youtube / Sharjan24News
Üres gyomorral, parazitákkal fertőzve: 2000 pingvint mosott partra a víz. A környezetvédőknek van egy megérzésük.
Hirdetés
Ad image

„A dél-amerikai Uruguay partvidékén az elmúlt hetekben mintegy 2000 elpusztult pingvint sodort partra a víz. Csak július 7. és 21. között 1680 pingvint találtak” – mondta Carmen Leizagoyen, az uruguayi környezetvédelmi minisztérium szakértője.

Elmondása szerint a halálozás oka egyelőre ismeretlen, de a madárinfluenzát kizárták. Az sem világos, hogy a közelmúltbeli atlanti viharok szerepet játszottak-e ebben. A többnyire fiatal állatok lesoványodtak, üres volt a gyomruk, és parazitákkal voltak fertőzöttek.

Az SOS Rescate de Fauna Marina szervezet, amely Uruguayban gondozza a bajba jutott állatokat, azt írta, hogy becslések szerint már több mint 5000 halott magellán pingvint mosott partra a víz, amelyeknek a tengerben lévő halhiány miatt nem jutott elég táplálék. A zsírtartalékok hiánya miatt hipotermiásak voltak. A jelentés szerint a dél-atlanti túlhalászás és az éghajlatváltozás lehet a felelős.

A magellán pingvinek a déli Argentínában található Patagóniában történő szaporodás után a déli félteke telén több száz kilométert úsznak északra, Brazília felé, hogy élelmet és melegebb vizet keressenek. Uruguay Argentína és Brazília között fekszik. La Paloma üdülőhelye különösen érintett. A helyi önkormányzat szóvivője, Pablo Sena a Telerocha televíziónak elmondta, hogy 800 pingvint kellett ott eltemetni. Minden évben ilyenkor döglött pingvinek kerülnek a partra, de általában nem ennyi – számolt be róla a blick.ch.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés