ACNEWS

Soha ne használd a szállodai piperecikkeket

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Miután ezt elolvastad, kétszer is meggondolod, hogy használni fogod-e a szállodai szobádban kitett sampont vagy tusfüdőt.
Hirdetés
Ad image

Vírusként terjed egy hotelmenedzser videója, melyben elmagyarázza, hogy miért érdemes kerülni a szállodákban biztosított sampont, kondicionálót és testápolót – és nem azért, mert érzékeny a fejbőre.

„Amikor bejelentkezel a szobádba, és bemész a zuhanyzóba, meglátod, hogy van sampon, hajkondicionáló és testápoló. Itt a tipp: ezeket soha ne használd. Miért? Mert nem biztonságosak. Az előző vendég bármit beletehet, amit csak akar. Hajfestéket, szőkítőt, bármit beletehetnek, soha ne használd ezeket” – mondta, majd azt javasolta, hogy mindig vigyük magunkkal a saját tisztálkodószereinket.

„Ha nem hozol magaddal sajátot, menj le a recepcióra, és kérj egy friss készletet.”

A videója alatti hozzászólásokban néhányan megkérdőjelezték, mekkora az esélye annak, hogy valaki megtölt egy palackot titokzatos folyadékkal, majd otthagyja egy szálloda fürdőszobájában.

„Kérem, mondjon egy konkrét esetet, amikor valaki valóban megtette ezt” – írta egy ember. Mások megfogadták a tanácsot. „Mindig viszek magammal saját piperecikkeket. Még a miniket sem használom soha. Nem érdekel, hogy le vannak-e zárva vagy sem” – írta egy másik.

Korábban Melissa Hanks egy volt szállodai vezető azt mesélte, hogy látott már szőrtelenítő terméket – és „Isten tudja, mi mást” – a palackokban. Bár sok hozzászóló azt kívánta, hogy a nagy flakonok helyett a minipalackok térjenek vissza a szállodákba, ezek hamarosan a múlté lehetnek, legalábbis az uniós országokban.

Az Európai Bizottság a csomagolásra és a hulladékra vonatkozó új uniós szintű szabályok részeként betiltja a használatukat – jelentették be tavaly decemberben. Ez azt jelenti, hogy minden egyes alkalommal, amikor az EU valamelyik tagállamában egy szállodában szállunk meg, vagy egy nagy flakont kell biztosítaniuk, vagy saját kozmetikumokat kell beszereznünk. A lépés része annak a csomagnak, amelynek célja az uniós polgárok által évente termelt hulladék mennyiségének csökkentése – írja a mirror.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés