ACNEWS

Pirner Alma szembemegy a hagyományokkal –„Ez az önszeretet egyik legmagasabb formája”

Az előadóművész nemrégiben elvonult két napra, hogy önmagára koncentrálhasson, és ez idő alatt le tudja fektetni új könyve alapjait. Alma lapunknak elárulta, hogy igenis kell néha a szülőknek, házastársaknak egy kis pihenő, hogy aztán újult erővel vethessék bele magukat a mindennapokba. Mint mondja; nem maximalizálni, hanem optimalizálni kell.

Hirdetés
Ad image

Az előadóművész nemrégiben elvonult két napra, hogy önmagára koncentrálhasson, és ez idő alatt le tudja fektetni új könyve alapjait. Alma lapunknak elárulta, hogy igenis kell néha a szülőknek, házastársaknak egy kis pihenő, hogy aztán újult erővel vethessék bele magukat a mindennapokba. Mint mondja; nem maximalizálni, hanem optimalizálni kell.

Sok édesanya, vagy apa számára elképzelhetetlen, hogy egyedül elutazzon, és némi időt magának szenteljen. Már csak azért is, mert ott maradna az örökös aggódás, hogy vajon mi van a gyerekkel, mi van a párommal, milyen feladatok várnak, ha visszaérünk. Egyszóval lehetetlenség kikapcsolódni. Ennek ment ellen egy ideje Pirner Alma, aki nemrégiben az Instagram oldalán tudatta követőivel, hogy kiszakadva a mindennapokból, úgy döntött; elvonul két napra teljesen egyedül egy kis pihenőre.

„Elvonulás – néha kell egy kis kreatív alkotói szabadság. Néha szükség van arra, hogy csak egyedül legyünk, amikor csak a saját gondolatainkkal foglalkozunk. Nálam is épp nemrég jött el az idő, hogy 2 napra elutazzak és se a családom, se a barátok, senki se befolyásoljon, csak saját magamra tudjak fókuszálni” – írta az oldalára.

Az életvitel-tanácsadó lapunknak elmondta, hogy miért döntött így.

„Mindenkinek szüksége van ’énidőre’, amikor is fel tudja tölteni az energiáit. Ez persze függ attól, hogy milyen szakmát végez, milyen az életvitele. Én kreatív munkát végzek, nem tudok alkotni úgy, hogy bemegyek egy irodába, mondjuk 10 órára. Kell egyfajta atmoszféra. Úgy gondolom, egy szülő, vagy társ az életben akkor tud teljesíteni hosszútávon és fenntarthatóan egy kapcsolatban, ha folyamatosan fel tud töltődni. Egy kimerült, leharcolt anya vagy apa nem tud helytállni enélkül társként, barátként, szerelmesként. Tudni kell, hol van a határ, és tudni kell önmagunkat előtérbe helyezni. Ez az egészséges önszeretet egyik legmagasabb formája. Nőkkel foglalkozom már 16 éve, és tudom hova vezet, ha valaki kimerül és a szükségleteinek a legvégére sorolja magát. Nem láttam még olyan családot, ahol jól jöttek ki ebből”– kezdte lapunknak Alma, aki nem először vonult már el.

„Nyolc éve vagyok együtt a párommal, és hat éve vagyok édesanya. Eddig kétszer fordult elő ilyen.  Az első ilyen alkalom tavaly volt, amikor egy new york-i egyetemen vizsgáztam és szükségem volt egy kis egyedüllétre, hogy megfelelően fel tudjak készülni. A másik pedig most volt, amikor az új könyvem alapjait fektettem le. Nem tudtam volna ezt megcsinálni, ha folyamatosan ingáznom kell a mindennapi munka, és az otthoni teendők között. Akik írtak már könyvet, tudják, hogy ilyenkor nagyon hasznos, ha az alkotó elvonul, utazgat és nyugalomban van.”

Az életmód-tanácsadó ezután elárulta, hogy többek között minek köszönheti ezt a lehetőséget.

„Nem a klasszikus családmodellt követjük. A férjemmel közösen dolgozunk, saját vállalkozásunk van, és a szülői részből is fele-fele arányban vesszük ki a részünket. Öt éve home office-ban dolgozunk, ami nagyobb szabadságot jelent nekünk, többet tudunk együtt lenni, utazni, közös élményeket szerezni. Nagyon jól kiegészítjük egymást. És ez az életmód egy tudatos döntés volt. Szeretjük a szabadabb és tudatos életet. A legtöbbet próbálom kihozni mindenből” – folytatta az AcNewsnak Alma, majd kitért arra is, hogy sokat tanulta ezt az élet- és gondolkodásmódot. – A jelennek élek, és ezt napi szinten gyakorlom. Nem tudjuk megélni a pillanatot, ha például szex közben a bevásárló listára gondolunk, vagy edzéskor a napi teendőinkre. Így nem lehet valódi teljesítményt nyújtani, és a pillanat sem fog már megismétlődni. 12 éve foglalkozom ezzel az életmóddal, és hosszú út vezetett idáig. Mindennap, apránként tenni kell azért, hogy másképp viselkedj és élj. Sokszor látom, hogy belekezdenek az emberek valamibe, aztán csak egy hónapig tart a lelkesedésük. Aztán év végén mikor visszatekintenek, azt látják, hogy nem haladtak semerre. Nem maximalizálni, hanem optimalizálni kell! Sok ilyen jellegű gondolat is lesz a könyvemben, ezen kívül írok még majd benne a női szerepekről, arról, hogyan irányítsuk az életünket, saját tapasztalataimról, és arról, hogy felelősséget kell vállalni mindenért. Ha pedig ezeket betartjuk, nagyon messzire el lehet jutni.”

 

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés