ACNEWS

Pislognak az időjósok: egész héten tombol az indián nyár

Sokan örülhetnek a hosszan elhúzódó indián nyárnak/fotó: Pixabay
Sokan örülhetnek a hosszan elhúzódó indián nyárnak/fotó: Pixabay
Ilyen kellemesen meleg őszünk még sosem volt, október végéig biztosan nem kell fűtenünk, az időjósok szerint.
Hirdetés
Ad image

A szokatlanul hosszú ideje tartó indián nyárt látva a meteorológusok is csak hümmögnek. Szerdán is a zavartalan napsütés, a 24-29 fokos maximum hőmérsékleti maximum lesz a jellemző. A légmozgás nem lesz jelentős –  – adta hírül az Időkép. Legfeljebb hajnalban, főként nyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben lehet párás, ködös a levegő.

Holnap és pénteken is folytatódik az indián nyár. Napos idő várható, csapadékra nem kell számítani. Csütörtökön északnyugaton élénk lehet a délies szél. Hajnalonként pára-, ködfoltok képződhetnek. A minimumok 8 és 16, a maximumok 24 és 29 fok között alakulnak. Szombaton egy gyenge hidegfront szakadozott felhőzete vonulhat át az ország felett. De csak néhol alakulhat ki jelentéktelen eső, zápor. Az északira-északnyugatira forduló szél főként a Dunántúlon támadhat fel. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat.

Azt pedig, hogy nem egy átlagos őszt élünk meg, mi sem bizonyítja jobban, hogy az előrejelzés szerint egészen október 25-ig még éjszaka sem süllyed 10 fok alá a hőmérő higanyszála.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés