ACNEWS

Világsztárt perelt be az olasz elnök

Brian Molko, a Placebo frontembere. Fotó: Youtube
Brian Molko, a Placebo frontembere. Fotó: Youtube
A Placebo énekese Brian Molko nyilvánosan "rasszistának" és "fasisztának" nevezte Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt.
Hirdetés
Ad image

A világhírű Placebo frontembere a megjegyzéseket a zenekar júliusi, Torinó melletti Stupinigiben megrendezett Sonic Park fesztiválon való fellépése közben tette. „Giorgia Meloni, sz@rházi, fasiszta, rasszista” – kiabálta olaszul a közösségi médiában közzétett felvételek szerint, amelyeket a koncerten részt vevő rajongók tettek közzé.

Az ügyészek egy héttel később nyomozást indítottak Brian Molko ellen az állami intézmények megsértése miatt. Az olasz büntető törvénykönyv szerint aki „nyilvánosan rágalmazza a köztársaságot”, azaz a kormányt, a parlamentet, a bíróságokat és a hadsereget, 1000 eurótól 5000 euróig terjedő pénzbírsággal büntethető.

Az újságíró-szövetségek szerint Olaszországban az egyik legmagasabb a média ellen indított rágalmazási perek aránya Európában.

Az olasz miniszterelnök nem először perel be valakit azért, mert olyan dolgokat mond róla, ami nem tetszik neki. Roberto Saviano, a Gomorrrah című könyv szerzője ellen is eljárás folyik a Meloniról a bevándorlással kapcsolatos álláspontja miatt tett megjegyzései miatt. A miniszterelnök őt is beperelte rágalmazásért, és egy római ügyész úgy döntött, hogy az írót bíróság elé kell állítani. Ha elítélik, Saviano akár három év börtönbüntetésre is számíthat – írja a Guardian.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés