ACNEWS

Vérfagyasztó pókot neveztek el a világsztárról

Tom Hardy Fotó: Youtube
Tom Hardy Fotó: Youtube
A szörnyűség természetesen Ausztráliából került elő, ahová egyébként sem tanácsos ellátogatni, ha valakinek arachnofóbiája van.
Hirdetés
Ad image

Természetkutatók sikeresen azonosítottak egy új pókfajtát, vele együtt pedig egy teljesen új nemzetséget is, aminek eddig soha nem adtak nevet. Így hát rájuk maradt a nemes feladat, ők pedig a Venomius tomhardyi tudományos nevet adták neki. Ezzel egyértelműen Tom Hardyra és az általa már többször is eljátszott Venom nevű karakterre szerettek volna utalni.

Közrejátszott az elnevezésében, hogy a potrohán látható mintázat a kutatókat a híres-neves képregény-karakter kinézetére emlékeztette. A nem éppen apró állat Tasmániában, és Ausztrália déli részén is előfordul. Az új felfedezésről bővebben ITT lehet olvasni.

Nem ez az első eset egyébként, hogy egy új állatot világsztárról neveznek el. Néhány hónapja egy kígyót neveztek el Harrison Fordról (Tachymenoides harrisonfordi), amiben az az ironikus, hogy a színész által ötször is eljátszott karakter, Indiana Jones ki nem állhatja őket. Harrison Fordról amúgy már neveztek el úgyszintén pókot, de még hangyát is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés