ACNEWS

Pokol az utakon: vörös riasztást adtak ki a hó miatt

A legmagasabb vörös riasztást adták ki a havazás miatt Fotó: Pixabay
A legmagasabb vörös riasztást adták ki a havazás miatt Fotó: Pixabay
Káosz Horvátországban és Szlovéniában: a hóesés és a a szélsőséges időjárási viszonyok súlyos baleseteket okoztak.
Hirdetés
Ad image

Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Isztriára és a tengermellék északi részére. Dél-Dalmáciában és Károlyváros (Karlovac) környékén ennél alacsonyabb, narancssárga, Észak-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben. A rendőrség több autópálya-szakaszt is lezárt a forgalom előtt. Eközben a tehergépkocsik egyáltalán nem közlekedhetnek a Zágráb-Split és a Zágráb-Fiume autópályán.

A horvátok felhívják az autósok figyelmét, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. Szlovéniában az ország nagy részén havazik, ami jelentősen lassítja a közlekedést. Mivel több teherautó is lecsúszott az útról, lezárták az A2-es autópálya délkeleti, Alsó-Krajna szakaszát, amely Ljubljanát köti össze a horvát határral, valamint több gyorsforgalmi utat. Az A1-es autópályán, Ljubljana és Maribor között két szakaszt is lezártak a forgalom előtt – írta a roadster.hu.

A lap szerint az ország északkeleti részein a hó vastagsága jelentősen meghaladta az előrejelzett 5 centimétert, és megközelítette a 20-at. A délnyugati, tengermelléki (Primorska) régiókban a viharos erejű szél okoz gondot a közlekedésben. A hatóságok arra kérnek mindenkit, ha csak tehetik, ne induljanak útnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés