ACNEWS

Pokol tarolt a Dunán: több halottat találtak, 5-en eltűntek Verőcénél

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Egymásba rohant egy szállodahajó és egy kisgéphajó Verőce közelében, egy nő és egy férfi rögtön meghalt, öt embert még keresnek.
Hirdetés
Ad image

Tragikus hajóbalesethez riasztották a vízirendészetet és a mentőket Verőce mellett, a Dunán. Két embert holtan találtak. Három férfi és egy nő eltűnt, amikor tegnap este egy szállodahajó és egy motorcsónak összeütközött. Utóbbin 8-an utaztak. A rendőrök a katasztrófavédők, a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársaival azonnal megkezdték a környék átkutatását. Ebbe drónokat is bevontak, a keresés vízről és szárazföldről egy időben zajlott. Előbb egy férfi holttestére bukkantak Verőcétől délre a Duna-parton. Őt fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. Majd órákkal később egy női holttestet is találtak a Megyeri hídnál a Dunán. A hírről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook oldalán is beszámolt.

Csécsi Soma a BRFK szóvivője elmondta: szombat éjszaka arról érkezett bejelentés, hogy a 12-es főút mellett Verőcénél egy vérző fejű férfit találtak, akivel nehéz kommunikálni. A rendőrök kimentek a helyszínre, meghallgatták a sérültet. Így derült ki, hogy a férfi egy vízi baleset áldozata. A szállodahajót Komáromnál megállították, sérülést találtak az oldalán. A BRFK az ügyben a vízi közlekedés – több ember halálát okozó – veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Eközben BRFK Facebook oldalán megjelent poszt szerint a Heidelberg nevű szállodahajó áll a cruisemapper szerint Komáromnál. A svájci cég tulajdonában álló húszéves vízijárművet a Kemma egyik olvasója le is fotózta. Egyelőre rejtély, hogy hová tartott a több mint 100 méter hosszú szállodahajó, a rendőrségi nyomozás ezt is tisztázza majd.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés