ACNEWS

Pokoli hóvihar csap le az országra – Mutatjuk hol

Fotó: MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka Péter
Beköszöntött az igazi tél. Hétvégén sem kímél minket az ónos eső, és a hózivatar.
Hirdetés
Ad image

Szombaton délelőtt hazánk nagyobb részén marad a borult, párás, foltokban ködös idő, főként délután lehet a Dunántúlon szakadozottabb a felhőzet. Utóbbi területen fordulhat elő helyenként hószállingózás, gyenge havazás.

Döntően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, Sopron térségében élénkülhet meg a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható. Késő este -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat este átmeneti jelleggel szakadozottabbá válik a felhőzet, majd nyugat felől ismét beborul az ég. Többfelé lehet párás, helyenként tartósan ködös az idő. Vasárnap hajnalban nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely kelet felé vonul – írja a met.hu.

Az Észak-Dunántúlon, majd északon havazás, havas eső, míg délebbre egyre inkább eső lehet a jellemző. Helyenként ónos esőre is számítani kell. A déli, délkeleti szél nagyrészt mérsékelt lesz, de a Kisalföld térségében megélénkülhet a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között várható, de a kezdetben kevésbé felhős, hófödte tájakon hidegebb is lehet.

Vasárnap erre a megyékre adtak ki figyelmeztetést ónos eső miatt:

Hófúvás miatt is figyelmeztetnek vasárnapra:

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés