ACNEWS

Pokoli jégesővel, villámárvizekkel tér vissza a hidegfront

Lesz, ahol 100 kilométeres széllel érkezik a hidegfront/fotó: MTI-illusztráció
Lesz, ahol 100 kilométeres széllel érkezik a hidegfront/fotó: MTI-illusztráció
Riasztást adtak ki mától mindenre: a hőségre, a heves zivatarra, a felhőszakadásra és a jégesőre, de még az UV sugárzásra is.
Hirdetés
Ad image

Na, most aztán kapkodhatjuk majd a fejünket, hogy az utcára lépve mire is figyeljünk az elkövetkező napokban. Hiszen helyenként 100 kilométeres sebességet megközelítő szélviharral, felhőszakadással – ami 40 mm-t is meghaladó esőt hoz -, 5 centiméternél nagyobb jégesővel csap le majd a hidegfront.

Ráadásul nemcsak a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye, hanem a magas középhőmérséklet miatt is első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Miközben az előttünk álló pár napban tovább melegszik az idő, pénteken érkezik egy markáns, hőségzáró hidegfront. Már szerdán is a déli óráktól az Északi-középhegységben, később az Alföld északi, keleti tájain, majd a késő délutáni, esti óráktól a Nyugat-Dunántúlon lehetnek zivatarok.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegye területére a heves zivatar miatt másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki szerdára, továbbá zivatarok miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést Békés, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala vármegyére.

Mivel a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat, a magas középhőmérséklet miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye területére szerdára -adta hírül a met.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés