ACNEWS

Pokoli köd: heten haltak meg a hajnali balesetben

Pexels
Pexels
Az áldozatok száma növekedhet, az összeroncsolódott autókat szinte meg se lehet számolni. Borzalmas balesetet okozott a pokoli köd.
Hirdetés
Ad image

Hihetetlenül sűrű szuperköd ereszkedett az autópályára az Egyesült Államok déli részén: legalább heten haltak meg, amikor 158 jármű egymásba szaladt. Félő, hogy a kiégett roncsokban további áldozatokat találnak majd.

Az Egyesült Államok Louisiana államában 25 ember sérült meg súlyosan. Lehetséges, hogy további halálos áldozatokat találnak – közölte az állami rendőrség. Ráadásul az Interstate 55-ös pályán kigyulladt egy veszélyes folyadékkal megrakott tartálykocsi is.  

Az autópályaszakasz a Maurepas-tó és a Pontchartrain-tó között fut. A CNN szerint a meteorológusok „szuperködről” beszélnek, amely súlyosan rontotta a látótávolságot Ruddock és Manchac települései között a hajnali a tömeges ütközés idején.

Az meteorológiai szolgálat szerint a „hihetetlenül sűrű ködöt” a közeli erdőtüzek füstje és a köd együttese okozta. A „szuperköd” egy különösen sűrű köd, amely párás, füstös körülmények között alakul ki, és három méter alá csökkentheti a látótávolságot – írja a Blick  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés