ACNEWS

Pokoli viharok, felhőszakadás miatt adtak ki riasztást

Brutális felhőszakadással csap le a hidegfront Fotó: atv
Brutális felhőszakadással csap le a hidegfront Fotó: atv
Megváltoztatta az előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat: zivatarok miatt 12 megyére riasztást adtak ki.
Hirdetés
Ad image

Megváltoztatta az előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat: zivatarok miatt 12, felhőszakadás miatt 8 megyére vármegyére riasztást adtak ki.

A Dunántúlon még több lehet a felhő, és ott néhol előfordulhat eső, záporeső. Az OMSZ előrejelzése szerint ezt követően e tájegységünkön is lassan naposra fordul az idő. „Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, majd napközben egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás” – írják a honlapjukon.

A csúcshőmérséklet 20 és 29 fok között alakul. Legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható. A leghűvösebb a Dunántúl délnyugati, legtovább felhős részén készülhetünk. Késő estére 10-20 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a met.hu. Eközben 12 vármegyére adtak ki riasztást zivatarok, 8 vármegyére pedig felhőszakadások miatt.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint hétfőn reggel, délelőtt az ország déli és középső tájain még előfordulhat néhány zivatar, később jelentősen csökken a csapadékhajlam, és kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés