ACNEWS

Polgármester lehet Szegeden a 271 milliós csalással vádolt Joób Márton

Fotó: Joób Márton/Facebook
Fotó: Joób Márton/Facebook
A szegediek háromszoros kenus világbajnoka most azon dolgozik, hogy júniusban leváltsa Botka László polgármestert.
Hirdetés
Ad image

A Joób Marci… Szegeden csak így szólítják a háromszoros világbajnok kenust, akinek házát négy éve rendőrök rohanták le. A 11 gyermekes családapát sokként érte a hír, hogy 271 milliós költségvetési csalással vádolják. Összesen 184 napot töltött a hírhedt Szegedi Csillag börtön 7 négyzetméteres zárkájában. De ugyanennyi ideig volt házi őrizetben. A nagycsaládos apa most bírósági tárgyalásokra jár, ahol ártatlannak vallja magát. És most bejelentette: elindult a szegedi polgármester-választáson, mert hisz benne, hogy legyőzi Botka Lászlót.

Rémálmok gyötrik, hajnalonként felriad

„Még ma is kísértenek a börtönbéli emlékek. Rémálmok gyötörnek, éjszakánként felriadok – árulta el az AcNwes-nak Joób Márton. – A nyomozás, a börtön óriási trauma volt számomra. Bár az ügyészség 9 év fegyházbüntetést kért rám, hiszek benne, hogy felmentenek. Az utolsó tárgyalás épp a múlt héten volt a Szegedi Törvényszéken. Úgy gondolom, sikerült megcáfolnom a vádat, amely csúsztatásra épült. Elmondtam, hogy a hiba, amit én és a kollégáim vétettünk, nincs arányban azzal a büntetéssel, amit elszenvedtünk. Hosszú évekbe telik, mire véget ér a pereskedés. Addig is polgármesterként szeretnék Szegedért és az itt élő emberekért dolgozni. Hogy képes vagyok-e sikerre vinni a várost? Biztos vagyok benne. Eddig sem állt tőlem távol a politika, hiszen korábban tanácsnokként sikeresen dolgoztam a szegedi városházán. Pontosan tudom és látom, hogy mitől lehet jobb hely Szeged.”

Joób Márton és felesége, Dóri Fotó: Joób Márton/Facebook

Ha a családjára nézett, tele volt reménnyel

A szegediek körében nagyon népszerű az egykori sztárkenus. És hisznek benne. Úgy vélik, koncepciós per zajlik Joób Márton ellen, aki szerintük nemcsak a választásokat, de a bírósági pert is megnyeri majd. „A gyerekeim nehezen értették, hogy az apjuk, akire felnéztek, akit mindenki tisztelt, egy nap alatt bűnözőnek lett beállítva. Ez megviselte őket. De ha rájuk és a feleségemre, Dórira néztem, tele voltam reménységgel – folytatta Joób Márton. Hogy mit jelent a jövedelem nélkül maradt szülőknek 11 gyereket nap mint nap ellátni, fizetni a rezsit? Bármennyi kenyeret, felvágottat, ételt, pelenkát, mosószert vett a család, két nap múlva ugyanúgy menni kellett vásárolni.

„Nagyon keserves küzdelem volt az elmúlt négy év. Bár anyagilag padlóra kerültünk, mára nagyjából sikerült talpra állítani a cégeinket. Terveink szerint újra házakat fogunk építeni. Szerencsére a barátaink is mellénk álltak, segített, hogy talpra tudjunk állni” – tette hozzá a háromszoros világbajnok kenus.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés