ACNEWS

Elképesztő, mi sodorja veszélybe a párizsi olimpiát

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Egy év múlva Párizsban megnyitják a nyári olimpiai játékokat. Ám a város most éppen a rohamosan növekvő poloskapopulációval küzd.
Hirdetés
Ad image

Párizsban már hetek óta számtalan videó kering a közösségi médiában a bosszantó kártevőkről, amelyek láthatóan feltartóztathatatlanul terjednek. Egyre több ágyi poloskát észlelnek mostanában magánházakban, szállodákban, vonatokon, sőt még mozikban is.

A város számára a kártevők inváziójának időzítése nem is lehetne rosszabb. Hiszen kevesebb mint egy év múlva kezdődnek a nyári olimpiai játékok. És a poloskák száma csak növekedni fog…

A francia kormány most napirendre tűzte a kérdést. Clément Beaune közlekedési miniszter pénteken azt mondta, hogy „a jövő héten találkozik a közlekedési vállalatokkal”, hogy „további intézkedéseket hozzanak”. Az intézkedés célja a lakosság megnyugtatása és a párizsiak védelme a vérszívó rovaroktól – írja a blick.ch.

A poloskainvázió a párizsi városvezetés számára is kiemelt prioritás. Emmanuel Grégoire, Párizs alpolgármestere széles körűnek nevezte a problémát.

Johanne Fite, a francia Élelmiszer-, Környezetvédelmi és Munkaegészségügyi Biztonsági Ügynökség munkatársa számára egyértelmű, hogy a probléma minek köszönhető. „Elsősorban az emberek mozgásának, az utazó népességnek és annak köszönhető, hogy az emberek rövid távú szállásokon szállnak meg, és a csomagjaikban magukkal hozzák az ágyi poloskákat” – mondta Fite.

Az egészségügyi szakértő a továbbiakban azt jósolja, hogy az ágyi poloskák száma a közeljövőben valószínűleg növekedni fog. Ugyanis: „Egyre több olyan ágyi poloska-populációt látunk, amelyek ellenállóak, így nincs csodaszer, amivel megszabadulhatnánk tőlük”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés