ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Porig égett az elektromos BMW a garázzsal együtt Szekszárdon

A Cinka utcába riasztott tűzoltók a garázstüzet megfékezték, a lángoló elektromos luxusautót beemelték egy konténerrel teli vízbe.
Hirdetés
Ad image

Szekszárdon a Cinka utcába riasztották a tűzoltókat, ahol a garázs és a benne parkoló elektromos BMW luxusautó is porig égett. Ha egy elektromos autó vagy jármű kigyullad, azt nem lehet eloltani, akár napokig is éghet. Ezért a szekszárdi, bonyhádi és mohácsi tűzoltók csak annyit tehettek a BMW-vel, hogy daruval beleemelték egy konténerrel feltöltött vízbe. akik nem sokat tehetnek gyulladt ki egy autó péntek reggel. Szerencsére személyi sérülés azonban szerencsére nem történt adta hírül a katasztrófavédelem.

A villanyautosok.hu úgy tudja, egy 2021-es 120 Ah-s BMW i3S-ről van szó, a tűz közvetlenül töltés után következett be. A típus elvileg nem igazán hajlamos a kigyulladásra, de az eset pontos körülményeinek ismerete nélkül csak feltételezésekbe lehet bocsátkozni. Bár az elektromos autókban keletkező tüzek nagy médiavisszhangot kapnak, fontos megjegyezni, hogy a statisztikák szerint kevesebb alkalommal gyulladnak ki, mint a belső égésű motorral szereltek. Viszont az az igazság, hogy lényegesen kevesebb az elektromos autó, mint a hagyományos, belsőégésű motorral szerelt kocsi.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés