ACNEWS

Potápi: Videós pályázatot indít a nemzetpolitikai államtitkárság

Minden szava arany címmel videós pályázatot hirdetett a nemzetpolitikai államtitkárság fiataloknak - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés
Ad image

Minden szava arany címmel videós pályázatot hirdetett a nemzetpolitikai államtitkárság fiataloknak – közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Potápi Árpád János azt mondta, az életről szóló, idősekkel készült beszélgetéseket várnak a felhívásra. A pályázatra 14 és 29 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, december 31-éig – hangzott el a műsorban.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a pályázat által is szeretnék az időseket közelebb hozni a fiatalokhoz. Eddigi tapasztalatuk alapján sok pályamunkát várnak. Az államtitkárság nyári fotópályázatára mintegy 11 ezer kép érkezett a világ minden tájáról – tette hozzá.

Az államtitkár a járványhelyzet miatt elmaradt programokra is kitért: a nemzeti összetartozás éve legtöbb programját 2021-re kellet átütemezni, és amikor a nemzeti újrakezdés évéről döntöttek 2020 novemberében akkor úgy tűnt, hogy 2021 közepére túl leszünk a járványon, de nem így lett. Egymást követik a hullámok és csak úgy tudunk úrrá lenni a helyzeten, hogyha mindenki Magyarországon és határon túl beoltatja magát – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: a nemzetpolitikának is ehhez a helyzethez kell alkalmazkodnia, és amikor a járványhelyzet lehetővé teszi, megtartani a programokat, rendezvényeket, nyári nagy fesztiválokat.

Potápi Árpád János a 2022-es magyarországi országgyűlési választással kapcsolatban azt mondta, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyarok körében a korábbiaknál nagyobb arányú részvételére számít. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés