ACNEWS

Döntött a NASA: a Holdra lépők Pradát viselnek

Fotó: MI
Fotó: MI
Az emberiség azt tervezi, hogy stílusosan tér vissza a Holdra: Pradába öltözve.
Hirdetés
Ad image

Valószínűleg világszerte milliárdok fogják nézni, ahogy a NASA Artemis 3 küldetésének űrhajósai 2025-ben tetőtől talpig dizájnerruhába öltözve mutatkoznak be első Holdsétájuk alkalmával.

De az olasz divatházat nem csak azért választották a projekthez, mert a ruhái jól néznek ki. Az Axiom Space azért a Pradát választotta az űrhajósok ruháinak kifejlesztéséhez, mert a márka hosszú múltra tekint vissza a technológiai innovációk terén – írja a DailyStar.

Michael Suffredini, az Axiom Space vezérigazgatója elmondta: „Bár nem tűnik nyilvánvalónak, hogy mi a technológiai oka az olyan cégekkel való együttműködésnek, mint a Prada, ők több mint egy divatcég. Valójában elég sok technológiailag fejlett dolgot csinálnak.”

Elmondta azt is, hogy a Prada nagy szakértelemmel rendelkezik az összetett anyagok felhasználásában. Szerinte a szkafander törzsét és nadrágját kompozit anyagok felhasználásával könnyebbé lehetne tenni.

„Nem tudom megmondani, hogyan fog kinézni, de jó érzéssel tölt el. Nagyon egyedi lesz ahhoz képest, ahogy az űrruhák korábban kinéztek.”

A Prada az űrruhák külső rétegén fog dolgozni, amelynek meg kell védenie az embert a környezeti veszélyektől, például a holdi portól anélkül, hogy akadályozná a mobilitást.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés