ACNEWS

Prigozsin már kétszer meghalt, spekulációk a végzetes zuhanásról

Fotó: Prigozsin / képernyőkép
Fotó: Prigozsin / képernyőkép
Emlékezetes, az orosz média már 2019-ben és 2022-ben is Prigozsin halálát jelentette - először egy kongói repülőgép-szerencsétlenséghez kötve, tavaly pedig a luhanszki régióhoz.
Hirdetés
Ad image

A neves kelet-európai portál, a Nexta négy lehetséges verziót vázolt a repülőgép-balesettel kapcsolatban.

Lehetséges, hogy az Embraer repülőgépet a légvédelem lőtte le. A helyi lakosok tipikus légvédelmi tűzről számoltak be. Az orosz védelmi minisztériumhoz köthető Rybar nevű Telegram-csatorna egy légvédelmi rakéta téves kilövéséről beszélt. A független Moscow Times viszont semmit sem tud a tévedésről.

Egyes Kreml-közeli orosz médiumok viszont a fedélzeten történt robbanásról szólnak. Állítólag „a végzetes ajándékot egy láda drága bor formájában az utolsó pillanatban rakodták be” – idéz a Nexta egy névtelen forrást. Elképzelhető – spekulálnak -, hogy a láda bombát tartalmazott.

A hatóságok pilótahibát, műszaki hibát vizsgálnak- irj a blick.ch A Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség egy hiányzó szárnyról is beszél, mivel a gép már magasan az égen bukdácsolni kezdett. A szabotázs szót nem említik.

Margarita Simonjan propagandista pedig egy „sokat vitatott verzióról” ír a Telegramban: Prigozsin megrendezhette a halálát. Hiszen korábban kétszer is előfordult, hogy halálhírét keltették.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés