ACNEWS

Wagner-vezér Putyinról: „egy komplett seggfej”

Putyin / MTI/Máthé Zoltán
Putyin / MTI/Máthé Zoltán
A lőszerhiány miatt fenyegetődző Wagner főnök ismét a sajátjaira tüzelt videoüzenetben. De üzent egy ismeretlen nagyapának, aki az elfogult elemzők szerint, csakis Putyin lehet.
Hirdetés
Ad image

A sors iróniája, hogy a Győzelem napján a Wagner-vezér, Jevgenyij Prigozsin ismét tüzet nyitott az orosz védelmi minisztériumra. „Becsaptak minket” – mondja dühösen a videóüzenetében. Még mindig kevés a lőszer.

Egy 27 perces videóban gúnyolódik az orosz védelmi minisztériumon.  

A múlt héten azzal fenyegetőzött, hogy a teljes zsoldos csapatát kivonja a kelet-ukrajnai Bahmut városából. Ennek eredményeként megígérték neki a lőszert – irja a blick.ch

A Wagner-főnök ismét a Honvédelmi Minisztériumra lőtt. A Telegram üzenetküldő szolgáltatásán keresztül 27 perces videóüzenettel szólítja meg a nyilvánosságot, és azt mondja: „Ellenségeink ma nem az ukrán fegyveres erők, hanem egy orosz bürokrata.” Ez Szergej Sojgu védelmi minisztert jelentheti.

Állítólag a kért lőszernek csak tíz százalékát kapta meg. És fájó a gránátok hiánya. Prigozsin szerint, valahol felhalmozták, valahol tartalékolják és ülnek rajta.

Prigozsin egy meg nem nevezett nagyapát is megtámadott. De nem világos, hogy ki az.

Azt mondja: „A boldog nagyapa azt hiszi, hogy jól van. De mit tegyen az ország, ha kiderül, hogy ez a nagyapa egy komplett seggfej?”

Ez Putyint jelentheti – kaptak az alkalmon és siettek értelmezni a nyugati elemzők. Mert Prigozsin ironikusan azt is mondja, hogy örülhet a televíziós felvonulásnak: „Ott az orosz hadsereg erős és legyőzhetetlen.”

Csakhogy a 67 éves Sojgu is nagyapa.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés